Mennyire kóros (káros), ha a reggeli széklet két-három részletben távozik el?
Ezt úgy kell érteni, hogy felébredek, pisilek, majd 10-15 perc múlva jön az első inger (És sikerül.). Kb. ugyanennyi idő után a második és elég gyakran háromszor is ki kell mennem, mielőtt munkába indulnék. Napközben viszont - Szerencsémre! - nincs ingerem. A székletem egyébként évtizedek óta lágy. Nem hasmenés, csak könnyen, erőlködés nélkül szabadulok meg tőle. Úgy kelek fel, hogy mindez beleférjen az elkészülési időbe, viszont ha véletlenül nincs vagy csak egyszer "sikerül", félve indulok el, nehogy utcán, járművön rámjöjjön, különösen azért, mert az állaga miatt nehezen visszatartható. A három alkalom meg még otthon is macerás.
Más is van így?
Ugye, ugye, ez a baja a programozott kakkantásnak.
Én mindig csak akkor megyek, ha határozott inger van már, de még akkor is órákig vissza tudom tartani, aki meg állandóan időpontra (főleg reggel) jár és nem jön, vagy nem annyi, vagzy későn kelt, cidrizhet, hogy majd útközben mi lesz.
#4 jó régi kérdés, de azt veszem észre magamon, hogy hasonló cipőben járok.
Ha délutánig hagyom "érni" a dolgot, normális szokott lenni, de reggel meg pépesebb.. Te ezt így elmondtad dokinak és rávágták, hogy IBS?
Vagy voltál valami vérteszteken előtte? Allergia, intolerancia..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!