Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Csak időnként kiugró vérnyomás...

Csak időnként kiugró vérnyomásnál is óvakodni kell a sótól?

Figyelt kérdés

A vérnyomàsom 90 Szàzalékban egész tűrhető.Àtlag 128/80 ritkàbban 140/90 .Nagyon ritkànhavi 1-2 alkalommal azonban 180/100ra is felugrik rövidebb időre.Valószínű stressz,szorongàs vagy hormonok àltal.

Gyógyszert szedek rà.

Nos az orvosom életmódtanàcsokkal nem làtott el,a sportot mondta,de munkahelyemen annyit rohangàlok hogy amellett màr nem marad sportra erőm.Plusz napi kb 1 óràt gyaloglok.

Étkezés:Alkatomat tekintve inkàbb vékony vagyok.A nehéz ételeket sosem szerettem,bàr sajnos a nasikról nehezen mondok le szeretem a sost,az édeset,de mióta olvastam hogy ez is felviheti,azóta óvatosabban izesítek.De màr kezdek attól is paràzni ha minimàlis só kerül az ételemre.Szerintetek van okom kizàrni teljesen a sót az étrendemből vagy az én vérnyomàsomnàl nem indokolt?

Vérvételen nàtrium 137 -voltA normàl 135-150. Nem tudom ez mennyire szàmit?


2018. jan. 6. 13:31
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem a só viszi fel a vérnyomást, hanem az amit a "só"ba tesznek. A kálium. Ugyanis az úgynevezett konyhasót vagy jódozott sót már nem nátrium kloridból csinálják, hanem kálium kloridból. Ami szépen felemeli a vérnyomást. Minden ami előre sózott termék a boltok polcain, szintén kálium. A felfújt zöldségek, gyümölcsök a polcon szintén (PK műtrágyát kaptak ami foszfor-kálium- ettől lesznek hatalmasak) káliummal telítettek. Parajdi, vagy himalája sót használj igaz abba csomósodás gátlót tesznek ami egy cianid vegyület, de még mindig jobb mint ez a temérdek kálium amit belénk próbálnak tömni. Cseréld le a "sót" rendes sóra. Az orvos hülye ahhoz, hogy életmód tanácsokkal lásson el és a pénzét azért kapja, hogy beutalót írjon vagy bogyókat írjon fel. De a problémádat megoldani nem fogja. A magas vérnyomás általában a vesétől jön: gyulladás, bakteriális fertő, ciszta, daganat, cukorbetegség és még néhány egyéb dolog állhat a háttérben. Bogyó helyett utána kéne nézni, hogy mi okozza.
2018. jan. 6. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Előző:ez így nettó hülyeség. A konyhasó az nátrium klorid. A kálium-klorid max adalékanyagként van benne jelen, nagymértékben halálos méreg, lásd Wikipédia. Ráadásul a magasabb káliumszint csökkenti a vérnyomást, ld. ugyanott.
2018. jan. 6. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!