A marhahús savas étel?
Ugyanis lúgosítok és marhapöri volt a kaja...
Mennyire savas etel
az állati fehérje savas. Szóval igen. Az igazi lúgosító diétában azzal kezdik, hogy elhagyják legalább a húst.
Mikor a háziorvosnál kint van egy savasodás elleni gyógyszer, de az orvos pont hogy savas ételeket ajánl. Hát igen, karöltve működik a biznisz a gyógyszeriparban és az állattartásban is.
Igen, ráadásul jól. Egy részletet másolok ide egy régebben Wordbe kimentett oldalról:
Élelmiszerek lúgosító vagy savasító hatása
A plusszal (+) jelölt élelmiszerek lúgosító, a mínusszal (-) jelöltek pedig savasító hatásúak (kb. 30 gramm mennyiségre vonatkoztatva). Minél nagyobb az előjel mögötti szám, (+) jel esetén annál lúgosabb, (-) előjel esetén pedig annál savasabb élelmiszerről beszélünk.
(Forrás: Dr. Robert O. Young 'A pH Csoda' című könyve)
Hús, baromfi, hal
Savasító húsok
Sertés -38,0
Borjú -35,0
Marha -34,5
Tengeri hal -20,0
Csirke -19,0
Tojás -19,0
Édesvízi halak -11,8
Osztriga -5,0
Máj -3,0
Belsőségek -3,0
Első vagyok: párom extrém refluxos (röviden savtúltengéses) volt. Vegán lett és most semmi baja. Nem él már gyógyszeren, ami addig sem segített. Javaslom, hogy nézz utána, próbáld ki, utána döntsd el, hogy jó-e neked vagy sem.
Neki a vegetáriánus étrend nem volt elég. 5 évig volt az. Ellentétben a vegán étrend egyből segített. Nem volt semmire se érzékeny, ki volt vizsgáltatva, mégis brutál refluxos volt. Elhagyta a tejtermékeket, tojást is és tessék, meggyógyult. Most 1,5 éve vegán, fitneszinstruktor, tehetséges sportoló, teljesen egészséges.
Én csak 1 éve vagyok az, de sokkal jobban érzem magam azóta. Semmi betegség, semmi hiány. Egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!