Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Eléggé megrágjátok a kaját?

Eléggé megrágjátok a kaját?

Figyelt kérdés
És ha igen...milyen előnyeit tapasztaljátok?
2010. jún. 3. 20:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

nagymamám mindig azt mondta, minden falatot 40 rágjunk meg. én annyiszor nem teszem, de eléggé megrágom. állítólag akik jobban megrágják nem híznak úgy el.

mert

jobban felszívódik a tápanyag szétrágva,

és kevésbé leszel éhes, ha több ideig eszel, mert van ideje az agyadnak megkapni a jelzést, hogy tele vagy már és kevesebbtől is jól laksz.

én is elég vézna vagyok.

2010. jún. 3. 20:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát én bekapom, és nyelem.. kb így néz ki a kajálás. Egy normális adag főételt megeszek 2-3 perc alatt.

15/L

2010. jún. 3. 20:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Addig kell rágni, amíg érzed az ízét. Utána nyeld le vagy köpd ki. Utóbbi a rágóra vonatkozik. Ez azért van, mert már a szájüregben elkezdődik az emésztés.
2010. jún. 3. 20:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! Akkor 5 percig rágjak egy falat vajas kenyeret??? Ki fogom próbálni, de tényleg:) Majd stopperelek:)
2010. jún. 3. 21:11
 5/7 anonim ***** válasza:

(Ha a kenyér héját rágcsálod kb. 5 percig, akkor édesnek fogod érezni, mert a nyáladban található amiláz megkezdi a szénhidrátok felbontását.)

Én sokáig rágódok egy falaton, de nem fáj a gyomrom és vékony vagyok.

2010. jún. 4. 18:00
 6/7 Kovács Pál válasza:

öregapám mesélte, hogy egyszer egy nyáron valami ásó munkát végeztek. Volt köztük egy roma is. Ebédnél ez az illető szalonnát evett, de úgy hogy nagy darabokat vágott le, és rágás nélkül nyelte le. Többiek kérdezték, miért így eszi a szalonnát?

azt mondta, mert ha megrágja, tíz perc múlva megint éhes lesz. Így viszont a gyomrának kell megrágnia.

Egyébként ha gyorsan eszel, az agyad később érzékeli a telítettség érzetét, tehát tovább tart, amíg jól laksz. Ezért lehet a gyors evéstől elhízni.

2010. júl. 1. 02:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat =)At utolsó kifejezetten frappáns=)
2010. júl. 2. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!