Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Állítólag ha valaki tele...

Állítólag ha valaki tele hassal megy zuhanyozni, attól embóliát kaphat. Ez igaz?

Figyelt kérdés

Én már nagyon sokszor mentem tele hassal zuhanyozni, és ráadásul nagyon forró vízben (nem tudom, hogy ez befolyásolja-e a dolgot), mégsem lettem tőle rosszul soha. Ellenben ha éhesen megyek zuhanyozni, mindig rosszul leszek utána, mert a pára meg a forróság még lejjebb viszi a vérnyomásomat, legalábbis gondolom én...

Szóval ez valóban megtörténhet? És ha igen, akkor ennek mi az orvosi/biológiai oka?

2010. jún. 2. 18:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát ez elég nagy sületlenségnek hangzik.
2010. jún. 2. 20:55
 2/2 A kérdező kommentje:
Nekem is, de anyukám azt mondta, hogy erre több példa is volt már :S Azt mondta, nem tudja, mi lehet a biológiai oka, de biztos azzal van összefüggésben, hogy olyankor a test minden erejét az emésztésre összpontosítja, és a forró víz (nem említette a hőmérsékletet, de csak ezt tudom elképzelni) esetleg felviszi a vérnyomást (bocsi a kérdésben is fordítva akartam írni, nem lejjebb, hanem feljebb viszi)...na nem tudom...nagyon kíváncsi vagyok!
2010. jún. 2. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!