Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Fogyókúrázok! Munkahelyen mit...

Fogyókúrázok! Munkahelyen mit visztek enni annak érdekében, hogy ne hízzatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Rugalmas munkaidő beosztásban dolgozok,ami kötetlen.Amikor van időm tudok enni. Általában pékárut hozok. 2-3t (ez általában valami kis pici pékárú szokott lenni). 1 év alatt fel is híztam 4 kilót,amit sajnálok. Bár ezt a csokoládénak is köszönhetem,mert az utóbbi 1-2 hónapba függő lettem. Főtt ételt 1 tányérral eszek egy nap,amikor dolgozom.

Olyan kérdésem lenne,hogy a munkahelyre mit hozhatnék enni,hogy azért többször tudjak enni ,de még is keveset?

Kellene tartani az 5x étkezést,hogy reggeli,tízórai,ebéd,uzsi és vacsi? Ki mit visz,mit eszik ezekre?

Szeretnék változtatni! Napi 30 perc mozgás jó lenne még hozzá? Hogy bírjátok a meló után a mozgást? Olyan nehezen veszem rá magam,mert elfáradok.

Köszönöm a segítséget!



2017. dec. 5. 14:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Hasonló az időbeosztásom, mint neked. Irodában dolgozom. Egészségtudatosan élek, évek óta így csinálom, mellette sportolok 2 naponta 1-2 órákat. Az még pluszban jót is tesz, így letudom vezetni a feszültséget.


Az első lépés, hogy felejtsd el a péksüteményeket. Legalábbis azokat a fajtákat, amiket a sarki pékségben lehet venni. Ha esetleg írsz privátban akkor tudok segíteni, hogy milyen receptek alapján tudsz finom nasikat, péksüteményeket elkészíteni otthon, kalóriamentesen, amit nyugodtan ehetsz.


Napi 5x étkezem. A reggelim általában így néz ki, hogy vagy zabkását eszem, gyümölcsökkel (alma, banán, mandarin, mikor mit kívánok), natúr joghurttal például. Vagy otthon, saját kezűleg készített kenyérből, vagy zsemléből csinálok szendvicset, amiben vagy csirkemellsonka- vagy pulykamellsonka van, zöldségekkel (uborka- vagy paradicsom- saláta, stb). Esetleg lehet tojásrántotta is, amit lehet turbózni! Rengeteg változata lehet a reggelinek is.


A tízóraim általában gyümölcs szokott lenni, vagy dobozban viszek be valami ropogtatni való zöldséget (répa, cékla), de lehet egy johurt is mondjuk.


Ebédre rostban gazdag ételt szoktam készíteni még előző nap. Rizs, édesburgonya, hajdina, saláták, kismillió lehetőséggel lehet itt is játszani. A hús mellé sok esetben csirke, és hal. Halból bármennyit megbírnék enni. Imádom. Ezeket is sok féleképp el lehet készíteni. Natúran, panírozva, sütve, stb. De nem kell megválni a jó szaftos pörköltektől sem szerencsére (bár én ezeket inkább hétvégén készítem, akkor több időm van ezekre). A liszt helyett is lehet sok más fajta lisztet használni ami egyáltalán nem hízlal, hiszen a boltokban is annyi féle-fajta tészta van ami kalóriamentes 🙂😉.


Uzsira, és vacsira pedig szintén lehet válogatni. Tonhal- salátával, esetleg virsli- vagy tojásrántotta zöldségekkel, stb-stb-stb. Ha érdekel a dolog, akkor nyugodtan írv privátban és tudok segíteni!

2017. dec. 5. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
Én is ilyeneket szoktam enni általában, mint a kedves hozzászóló.+ uzsira ha elkap az édesség utáni vágy, valahogy mindig du. 3-4 óra között szokott lenni, 1 marék pisztáciát, mandulát vagy diót szoktam enni, ez jól eltelít. Vacsorára sokszor eszem túrót vanília aromával kikeverve, narancs vagy citrom reszelt héjt is szoktam hozzáadni. Szoktam őzgerincbe csinálni sült húsokat, ezek salátával hidegen is jók.
2017. dec. 5. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!