Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Probléma, ha soha se iszok...

Probléma, ha soha se iszok vizet, csak üdítőt/szörpöt?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok. Egész életemben kerültem a tiszta vizet (csak azért mert nincs íze), mindig üdítőket vagy szörpöt iszok (nem kólát szoktam inni, hanem igyekszek kevésbé cukrosakat választani).

Ebből lehet-e probléma?

A napi kb. 2 liter megvan, és úgyis legtöbb része az üdítőknek víz, ezért úgy gondolom rendben van. Szerintetek?

Mostanában néha székrekedésem, puffadásom van, és sokszor fáradt vagyok. Ezek valószínűleg ettől vannak?

Teljesen térjek át vízre (csapvíz oké, vagy mindenképp ásványvíz?), vagy azért ihatok üdítőt is? :)

Köszi a válaszokat.

2017. nov. 24. 21:44
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát az üdítők és szörpök tele vannak cukorral, sokszor mesterséges színezékekkel stb, úgyhogy napi 2 liter szerintem ezekből iszonyat sok. Én is szoktam persze időnként inni, de max napi egy pohárral.

Azt se javaslom pl, hogy helyette 2 liter gyümölcslevet igyál, mert ekkora mennyiségben az se egészséges. Szerintem fokozatosan kezdj el egyre több vizet inni és kevesebb üdítőt. Esetleg eleinte a vizezd fel az üdítőt/szörpöt. Ihatsz gyümölcsteát cukor nelkül (nem az aromás feketeteára gondolok), esetleg gyümölcslevet is felhigíthatsz vízzel.

A csapvíz bőven jó (kivéve ha valami arzénos csapvíz van a településen ahol laksz), ne költs feleslegesen ásványvízre.

2017. nov. 24. 22:33
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz 50évesen meghalni, akkor felejtsd el a löttyöket. Igyál teát, csapvizet, ásványvizet, csümölcslevet. NEM gyümölcs italt. Azért vagy fáradt, mert telenyomod a tested mérgekkel és a szervezetnek ezeket nem könnyű elintézni.
2017. nov. 25. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!