Mit kéne tennem ez ellen?
Kérlek, ha anorexiához, vagy bulémiához, vagy bármilyen fogyókúrához keresel tippeket, ne tedd. Menj és beszélj valakivel a problémáidról amíg nem késő..
16 éves lány vagyok, 168centi, és 63 kiló.
Egyszerűen utálom a testem, gyűlölök tükörbe nézni, mást se látok csak a hájat és a rusnya képem. Hiába sportoltam, nem fogytam le semennyit..pedig próbáltam.
Iskolába is utálok járni, mindig beszólogatnak, hogy lúzer meg stréber vagyok. Egy ideig jártam pszichológushoz, de nem segített szóval abbahagytam.
Egy jó pár napja elkezdtem koplalni elég durván..
Minden egyes kalóriát pontosan számolok, vezetem egy füzetbe, és amikor mindenki elmegy itthonról, ugrálok és erősítek a szobámban mint egy őrült.
Egy olyan "diétát" folytatok, ami abból áll, hogy hétfőn 500 kalóriát, kedden 400-at, szerdán 300-at, csütörtökön 200-at, pénteken 100-at, szombaton semmit, vasárnap ötven kalóriát eszem, és több mint két liter vizet iszom naponta. Aztán következő héten újra ugyanez.
Néha hánytatom is magam, de ez ritkán van.
Minden egyes este az ágyamban könnyezve eldöntöm, hogy holnaptól fogva enni fogok, de másnap reggel csak arra tudok gondolni, hogy nekem igenis le kell fogynom, akkor szép leszek és jó alakom lesz, az emberek el fognak fogadni. A gyomrom korgása csak a hájam "segélykiálltása".
Szeretném abba hagyni, nem akarom tönkretenni magam, én még szeretnék gyerekeket.
Borzalmasan érzem magam, és tudom milyen rosszul végződhet mindet, de ha csak ránézek arra a tányér ételre, eszembe jut az a sok háj...
Mindenképp beszélj a szüleiddel, kérlek! Van hasonló ismerősöm, rengeteget segítettek neki. Elvégre ők a szüleid, szeretnek és hidd el, segíteni akarnak. És folytasd a pszichológust! Ez elég komoly esetnek tűnik, mindenképp vedd igénybe szakember segítségét. Valószínüleg dietetikusra is szükséged lenne, ő tudna egészséges, de tápláló diétákat javasolni. A kalóriák számlálása pedig hülyeség, kimeríted a szervezetedet. Azzal, hogy nem eszel, a tested raktározni kezdi a legapróbb szénhidrátot és zsírt is, fogyni biztos nem fogsz, sőt... Kiegyensúlyozott diéta szükséges, amit nem lehet a neten megtalálni, mindenkinek személyre kell szabni. Ja és az iskola... Gondolom már próbáltál nem foglalkozni azokkal, akik csúfoltak, úgyhogy ezt nem tanácsolom. Én is csak iskolaváltást tudok elképzelni, ha ez ennyire zavar. De azt ne hidd, hogy azért fognak elfogadni, mert "jó alakod" lesz. Ha valaki buta, az is marad, nem fogsz tudni változtatni a hozzáállásukon. Gondolj bele: 16 évesek, lassan felnőtt emberek. Értelmes felnőtt nem bánt másokat, főleg nem azért, hogy ő maga jól szórakozzon. A strébert pedig vedd bóknak, azt jelenti, hogy okosabb vagy náluk. ;)
Szóval összességében én a helyedben beszélnék a szüleimmel a problémáimról, arról, hogy mit érzek, és elmondanám nekik, hogy szerintem mi lenne a megoldás (pszichológus, dietetikus, új iskola).
Ezek mellett egyébként még azt tudom javasolni, hogy légy büszke arra, aki vagy. Tudom, ez most tök hülyeségnek hangzik... Manapság viszont rengeteg motivációs oldal van a neten (magyarul és angolul is), amik arra ösztönöznek, hogy fogadd el és szeresd magad. Hidd el, ha ezeket olvasod, jobban fogod magad idővel érezni. Bíznod kell benne, hogy felül tudsz kerekedni ezeken a problémákon, és el tudod magad fogadni úgy, ahogy vagy. Abból, amit írtál, nekem az jön le, hogy egy intelligens fiatal lány vagy, aki szembe került néhány problémával az életben. Persze, mindig lesznek jobb és rosszabb napok, amikor talán nem hiszed el, hogy képes vagy változtatni, de hidd el, túl fogsz jutni ezen. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!