Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem bírom a húst?

Miért nem bírom a húst?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagyon el vagyok keseredve. Az utóbbi pár hónapban egyszerűen nem bírok még ránézni sem a húsra, nemhogy megenni. A felvágottakat, téli szalámit, sonkát még csak-csak megeszem, de a csirke vagy disznó húsból készült ételeket egyszerűen nem tudom lenyelni. Undorom a gondolattól is.Eddig szerettem a húst, megettem szinte minden húsból készült ételt. Nem szeretnék vegetáriánus lenni, mert a szervezetnek szüksége van ezekre a tápanyagokra, de mit csináljak ha nem megy? A halat szeretem, azzal próbálom kompenzálni a dolgot. Ráadásul a férjem nagy húsevő, szeretek neki főzni, de nem megy így. Segítsetek kérlek, mi tévő legyek?
2017. nov. 5. 11:51
 1/8 Stilvoll válasza:
Ezt nem tudom 100%-an, de én azt hallottam, hogy ha hirtelen ilyen változás van az étkezésben akkor orvoshoz kell fordulni.
2017. nov. 5. 12:13
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha más gyomorproblémád, vagy tüneted nincs, mivel súlyos betegség tünete is lehet a húsundor, akkor lehet csak ideiglenes dolog, egy idő után majd újra megkívánod.
2017. nov. 5. 14:16
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mostanában fáj néha a gyomrom, vagyis inkább ég. Eddig nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Most figyelem "magam" van-e másmilyen tünet is, még várok, és ha szükséges akkor elmegyek orvoshoz.
2017. nov. 5. 14:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Akkor lehet refluxos vagy. Nekem amikor legelőszőr nagyon erősen előjött a refluxom, akkor volt gyomorégés, gyomorfájás, és nem bírtam a húsra ránézni sem. Igaz nekem hányingerem is volt. Kb 4 hónap után tudtam újra húst enni, addig savlekötő gyógyszert kellett szednem.
2017. nov. 5. 14:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem menj el a háziorvoshoz, lehet gyomorfekély jele is a húsundor, gyomorfájás, gyomorégés.
2017. nov. 5. 14:39
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat!
2017. nov. 5. 14:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Mielőtt bárhová is mész, előbb ülj le, és gondold át. Hasonló történet bármelyikőnkkel előfordult, csak nem emléxünk rá.

Ha a halat(mindenfélét?)megeszed, a felvágottakat is, akkor nem veled van a baj..

Én nagy húsevő vagyok, mondhatni mindent megeszek bármilyen formában.

Az hosszú évek óta feltűnő, hogy némelyik hús ehetetlenül rossz a mellékíze miatt..ez a csomagolt csirkére, sertésre fokozottan igaz...

a vásárlók nem is tudják, hogy mi mindent eladnak, amit nem lenne szabad. Ez az állat táplálkozására vonatkozik, és a gyógyszerezésére.

Ezektől oly borzasztó szaga, mellékíze lehet, hogy még a nagy húsevő is odadobja a kutyának, aki a szaglás után vonyítva szalad el...

Szóval először a húsok minőségét vizsgáld, és ne magadba keresd a hibát.

Vettünk mi már olyan tálcás csirkét, ami a halszag miatt ehetetlen volt. És ez elég sűrűn előfordul.

A többit nem is részletezném.

2017. nov. 5. 17:43
 8/8 anonim ***** válasza:
57%
Mégis milyen tápanyagok vannak szerinted a húsban ami másban nincs?
2017. nov. 5. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!