Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ettől tényleg meg lehet halni?

Ettől tényleg meg lehet halni?

Figyelt kérdés
Pár napja vitáztam egy emberrel, aki azt akarta elhitetni velem, hogy ha mostantól nem ennék semmit, csak szinten tartanám a folyadékbevitelt néhány napon át, akkor napokon belül meghalnék. Szerintetek igaza van?
2017. okt. 12. 20:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok koplalós,így csak 4 és fél nap böjtöt tartottam egyszer kíváncsian, de nem sok minden történt. Nyilván tudtam mozogni, létezni, nem voltam éhes meg semmi.

Honnan jönnek ezek a butaságok? Rengetegen koplalnak sokkal hosszabban, éhségsztrájk vagy földrengés miatt... Mintha 1 hónapos éhségsztrájkok lennének, ismertem olyat, aki beszélt ilyenről, saját tapasztalatból.

Pár hetet kb. mindenki kibír, ha nincs valami komoly betegsége vagy nem extrém vékony vagy tápanyaghiányos.

Nekem van feleslegem, úgyhogy gondolom, 2 hónap után is lazán életben lennék, bár ha nem szednék kiegészítőket, bizonyára lenne sokféle tápanyaghiányom, már kezdődne a skorbut... De nem biztos, hogy tartós károsodásom lehetne ettől.

A hardcore anorexiások is meglepően sokáig húzzák lefogyás után is. A test mindent megtesz, hogy minél lassabban haljon éhen s persze hogy megkapja, amit kell.

A rekorder bő 1 évig nem evett s nem lett különösebb baja, de ahhoz már kiegészítők és extrém kövérség kell. Plusz talán más is, mert ez már igen extrém eset.

De pár napot vagy hetet kibír az ember.

2017. okt. 12. 22:02
 12/16 A kérdező kommentje:

Szerintem félreértettetek. Én nem az anorexiásokról és az éhségsztrájkolókról beszélek.

Hanem arról, hogy ha pl. mostantól kezdve nem ennék semmit (de tényleg az égvilágon semmit, csak csapvizet innék, hogy ne száradjak ki), úgy, hogy azért van rajtam jó pár kg felesleg, akkor nem hinném, hogy pár napon/héten belül meghalnék.

2017. okt. 12. 22:07
 13/16 anonim ***** válasza:

Pár nap nem evéstől semmi bajod nem lenne.

Ha így vesszük, az ismerősöd marhaságot beszél.

Viszont 7-10 nap után komoly következményei is lehetnek annak ha semmit nem eszel.

Földrengések után még egy hét elteltével is találnak túlélőket a romok alatt akik intenzív kórházi ellátást igényelnek de elsősorban a kiszáradas miatt nem azért mert nem ettek.

A háborúkban se volt sokszor mit enni, mégsem halt mindenki éhen.

2017. okt. 12. 22:23
 14/16 A kérdező kommentje:
Mit értesz komoly következmények alatt a nemevés miatt?
2017. okt. 12. 22:24
 15/16 anonim ***** válasza:
Én szoktam 5 napos böjtöket tartani, még élek.
2017. okt. 13. 07:08
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem értettünk félre, az anorexiások, haláltáborbeliek és éhségsztrájkolók bizonyítják, hogy az ember nem hal meg pár napon belül, sőt, hetek alatt sem (hacsak nincs valami nagy egészségügyi gond). Ők is normál emberként kezdik a dolgot, semmi speciális nincs bennük.

Rengetegen böjtölnek napokat és kutya bajuk sem lesz.

2017. okt. 13. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!