Mit kéne ennem és sportolnom?
Már egészen kiskorom óta elvagyok hízva :/ de ezt mindig kompenzáltam edzéssel/sporttal.
Hiába vagyok most is kövér elég nagy izomtömegem van és tesi órán is tudom tartani a tempót a vékonyabbakkal is :') Sokszor meglepődöm azon, hogy eléggé jól viselen a sok futást stb. Szóval kellene valami étrend nekem amiben nincs sok kalória, de mégis laktató! Sokszor éreztem már, hogy ha ilyen diétás kosztot eszek, nemtudok betelni vele. Már próbáltam, hogy evés elött megiszok több mint egy bögre vizet illetve evés után, de szinte semmi hatása nincs...
( Fogyást nem csak magam miatt akarom... :) részben egy lányt szeretnék lehengerelni vele, hogy mi mindent képes vagyok érte megtenni :$ ) kb 94 kg vagyok olyan 78-80 kg jó lenne vagy még több! Mellékesen attól félek, hogy majd ha lemegy sok felesleg, akkor nagyon fog lógni a bőröm :'(
17/F
A bőröd miatt ne aggódj, ekkora feleslegnél fiatalon szinte semmi esélye nincs, hogy lógjon a bőröd, ha egészségesen fogysz...
Mindenki mástól lakik jól. A testnek kalória kell, így nem csoda, hogy sokakat a nagy kalóriatartalom laktat és kész, megkerülhetetlenül. Azért általában az étrend sem mellékes s ha többet mozogsz, többet ehetsz, ez is segít.
Nem tudom, milyen diétás étrendet próbáltál, de a tipikusaktól én is csak éheznék. Sok léehetőség van, próbálkozz, mi a jó, kalóriához képest laktató étel számodra.
Általában a szénhidrát (főleg a gyors, de ez egyéni) viszonylag rosszul laktat (sokunkat pl. a gyümölcs csak éhessé tesz), a zsír jobban, a fehérje a legjobban.
Van, akinek jól jön a nagy térfogat (pl. sok kalóriaszegény zöldség), van, akinek laktató a rost.
De még a valamelyest hasonló összetételű ételek sem laktatnak ugyanúgy, engem (s gondolom, szinte mindenkit) jól laktat a tojás, de a mogyoró nem annyira, pedig az is főleg fehérje és zsír, plusz még rost is. Próbálkozz, tényleg. Maradhatsz a normál étrended közelében is, csak mozogj eleget s ne egyél túl sokat, s ha vannak benne gyenge pontok, azokat minimalizáld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!