Laktóz, tejfehérje, glutén érzékenységem van, más is képtelen betartani a "diétát"?
Azért ez elég durva, hogy ennyi mindenre érzékeny vagy, ráadásul ilyen mértékben (mert azért a sósmogyoróban nincs sok glutén).
Nem lehet könnyű ennyi mindent kerülni az élelmiszerekben.
Én "csak" laktózérzékeny vagyok. Lehet kapni a gyógyszertárban olyan tablettát ami segít lebontani a laktózt. Ha olyat eszek amiben laktóz van akkor beveszek egy tablettát és nincs semmi gondom. Érdeklődd meg, hátha van ilyesmi a gluténre is.
Nekem szerencsére enyhébb érzékenységem van a tejre és a gluténre. Ha csak nyomokban van valamiben, attól nem lesz bajom, de egy kávéskanál tejportól már igen... Gyógyszereket szerencsére nem szoktam szedni, a vitaminok összetevőit alaposan megnézem.
Nagyon kevés feldolgozott ételt eszem, azok is már régóta megszokott, bejáratott ételek (pl. mindig ugyanaz a fajta virsli), így ritkán futok bele szennyezett élelmiszerbe.
A pörkölt földimogyoró nagyon nehezen emészthető étel (gyakorlatilag egy ki tudja milyen olajban megpörkölt hüvelyes termés), ezért élelmiszerallergiában szenvedőknek eleve nem igazán ajánlott (akárcsak az összes szójaszármazék). Lehet, hogy nem is a glutén miatt volt vele problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!