Tejfehérje allergiás babák anyukái! Glutén bevezetés?
Ennek "semmi értelme".
Míg a tejfehérje allergia kialakulása nagyban függ attól, hogy "milyen sokáig" nem találkozik vele a szervezet, addig a gluténérzékenység nem ilyen.
Az vagy van, vagy nincs.
Ha nincs, akkor szerencse, ha van, akkor diéta egy életen át.
A harmadik babámnál direkt mondta a doktornő, hogy 7 hónapos korig vezessem be, ha lehet.
Függetlenül attól, hogy mivel táplálod, itt olvashatsz a dolog hátteréről.
3 tejfehérje allergiás gyerek anyukája
(egy már kinőtte, gluténra pedig senki nem érzékeny)
Én megkérdezném a gyerekorvost, hogy mire alapozza az egy éves korra való kitolást.
Köszi mindenkinek!
Arra alapozza, hogy fejlődjön még a bélrendszere, ha már allergiás a tejre, de én sem értettem az összefüggést a tej és a glutén között.
És Te mikor vezetted be? Már nemsokára 6 hós, 4 hósan kezdtük, elég sok félét eszik, kb. 2 hét és kezdjük a husit. Akkor adhatom már neki? És mivel kezdted, milyen glutén tartalmúval?
Bocsi, de első gyermek és teljesen tanácstalan vagyok ezen a glutén téren :)
Én hat hónaposan kezdtem, az elsők között volt a glutén, amit bevezettem.
Kenyérbelet kapott, meg durum tésztát, nagyon szereti azóta is.
Nálunk előbb került bevezetésre a glutén, mint kiderült volna a tejallergia, így fel sem merült ilyesmi :)
De amúgy én is úgy tudom, mint a 2. válaszoló, hogy a glutén bevezetésével pont nem szabad sokáig várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!