Most pontosan a gluténérzékenység mi? Nem termel a szervezet glutén bontó enzimet, vagy mi az allergia gyökere?
Figyelt kérdés
2017. okt. 1. 22:44
1/2 anonim válasza:
Igen, nem termel enzimet, ami lebontja a glutént - gabonafehérjét.
Ezért búza, rozs, árpa, stb. fogyasztása után puffadás, hasmenés, hasfájás... lép fel.
Unokahúgom ha véletlen megeszik a gluténes sütit, mert valaki idióta összekeverte, akkor napokig mintha kést forgatnának a gyomrában, úgy fáj neki.
2/2 anonim válasza:
A lisztérzékenység egy genetikai eredetű, autoimmun betegség, semmi köze az enzimekhez. A gluténre reagál az immunrendszer olyan módon, hogy megtámadja a saját vékonybeled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!