Ha pizzát fogyasztok, utána szinte mindig gyomorrontás-szerű tüneteket figyeltem meg (hányás, víz-szerű hasmenés), ez lehet valamilyen allergia?
Nagyon rosszul szoktam lenni, más ételektől nem, de pizzától szinte mindig (pár évente egyszer-egyszer ettem eddig), bár hamburger evés után is fura tüneteim szoktak lenni időnként (szintén ritkán fogyasztom).
Vérből kimutatható minden glutén - és lisztérzékenységi és egyéb tesztet elvégeztettem, teljesen rendben van minden.
Vashiányos voltam mindig és az olvastam valahol, hogy a "rejtett lisztérzékenység" okozhat ilyet.
Mi okozhatja ezt?
Milyen pizza? Házi készítésű, gyorséttermi, vagy mirelit? Mi volt a feltét?
Valami van benne, amit nem bírsz. Nézd meg/gondold át az összetevőket, mi az, amit más ételben nem szoktál enni.
Rengeteg dologra lehet ételintoleranciád vagy ételallergiád. Az, hogy nem vagy gluténérzékeny az pusztán egy tényező a lehetséges nagyon sokból.
Sajnos az ételintolerancia tesztek, amik kifejezetten sok ételösszetevőre tesztelnek, azok nagyon drágák és azt hiszem, hogy majdnem mindenkinek csak magán úton igénybe vehetőek. A kiértékelésükkel kapcsolatban is sok furcsaságot olvastam, nem tudom, hogy mennyire egyértelmű az eredmény értelmezése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!