Milyen egészségügyi kockázata van a sok olajfogyasztásnak?
Nincsen hasmenésed? Nekem mindig az van, ha olajos dolgokat eszek.
Hát nyilván baromira hizlal az olaj/zsír, 1 g 9 kalóriát tartalmaz, míg a szénhidrát és a fehérje grammja csak 4-et. Nagyon kevés is hihetetlen mennyiségű energia, és sajnos a hízás a bevitt többletkalóriából adódik. Persze, bizonyos olajoknak van egy csomó jótékony hatása, de azért szerintem csak módjával :)
Vannak kifejezetten értékes, hidegensajtolt növényi olajok, de mindent csak mértékkel lehet fogyasztani.
Azért kenyérrel tunkolva, nekem egy kis túlzásnak tűnik, de te tudod, mit szeretsz, mit bír a gyomrod.
Attól függ, milyen olaj. Nekem a sok zsír jó fogyáshoz, de azért a zsírbevitelem zöme nem hozzáadott zsírból jön.
A zsír nem hizlal, hiszen csak a kalóriatöbblet hizlal, ráadásul a zsírnak még inzulinválasza sincs, ha valakit az zavar. Nyilván rengeteg akárkinek nem fér be szálkásításkor, csak aki elég aktív hozzá s ledolgozza :) De ez a szénhidrátokra is igaz, amik viszont általában sokkal rosszabbul laktatnak s könnyebben túlesszük magunkat belőlük (már aki, persze).
Az egészség szempontjából teljesen más megítélés alá esik a napraforgóolaj, az olívaolaj, a kókuszolaj...etc. Ebbe nem megyek bele.
Mértékletesség!:)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!