A kókusz és a belőle készült feldolgozott ételek mennyire egészségesek/károsak?
Például most beleöntöttem egy decinyi zsíros kókusztejet 25 deka zsírszegény krémtúróba (mert a krémtúró nagyon száraz volt, 10 dkg krémtúróban csak 84 KCal van). Ezzel szemben most lestem meg, hogy a konzerves kókusztejnek meg 291 KCal a 100 grammra vetített engergiatartalma. Azért vettem, hogy hétfőn thai masalát készítsek belőle. De ahhoz a fele is elég.
Uhh. Most meg nagy elánnal bekanalaztam az összes túrókrémet :S:S:S (Eritrittel édesítettem.)
Egyébként natúr kókuszolajjal szoktam néha sütni meg
Szerintem egészségesek, feltéve, hogy nincs bennük túl sok adalékanyag, cukor stb.
A zsírszegény krémtúró/túró szerintem is ehetetlen. Jobban jársz, ha zsírosabbat veszel, vagy teszel bele tejfölt. A kalóriák helyett a ch-t érdemes figyelni, ha fogyni szeretnél.
A kókusszal nincs baj. Én még a túrót is jobban kerülném, de az gyerekkorom óta nem esik jól és az ipari állattartás sem jön be, maga a túró igazából OK étel. Szóval amit te ettél, az OK :)
Van energiatartalma rendesen, de annak semmi köze az egészséghez, amíg nem eszed túl magad belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!