Cukor helyett milyen édesítőszert használtok?
Xilitet és eritritet (azt csak akkor, ha extrém alacsonyra megyek a szénhidráttal, mivel a xilit édesebb és sokkal finomabb, a fogaknak is jó, én pedig olyan keveset használok, hogy az a pár gramm felszívódó szénhidrát sem számít. csak akkor, ha pl. 20 grammos a keretem és ebből 16-ot elvesznek a fehérjeforrásaim. de akkor is inkább xilit-eritrit keveréket használok, pedig ma már kedvelem az eritritet is, node azért a xilit mégiscsak más).
Aki bírja a stevia ízét, annak az is teljesen jó :)
Az eritritről tudni kell, hogy még csak pár éve tolták a nagyközönség elé, és azért nincsenek még róla hosszútávú tanulmányok, nem pedig azért mert ez a csodaédesítő...
Mindnek van előnye és hátránya... én a kristálycukorra esküszöm, semmi nem pótolja az ízét...
A gyereket meg nem arra kell nevelni, hogy más édesítővel tömje magát, hanem arra, hogy ismerje szeresse az ételek valódi ízét, anélkül, hogy külön édesítenie kellene mindent...
10 évvel ezelőtt még a családunkban (3fő) 2havonta elfogyott 20kg cukor...
Ezt visszaszorítottuk 3-4havonta 1kg-ra...
Sokkal több értelme van leszokni a mértéktelen édesítésről, mint egyszerűen kiváltani a cukrot valami más vacakra...
5.-nek teljesen igazad van,de ritkán ha mégis kell valamibe, még akkor sem szeretnék cukrot használni.
Szőlőcukor a lehető legrosszabb szerintem, GI:100, sima cukoré 70
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!