Ti milyen édesítőszert használtok?
Ezek közül semmit, mert igencsak ártalmasak.
Ha sütit készítesz, akkor használj normál cukrot (esetleg valamivel ekvesebbet, mint szoktál), és a kész sütiböl csak egy-két szeletkét egyél. Sokkal értelmesebb, mint megenni egy egész adagot, amiben édesítö van - ugyanis jóformán nem kevesebb a kalóriája, csak sokkal egészségtelenebb.
Van valami tamaurin vagy hasonlo nevü uj folyekony edesitö, en azt szeretem a legjobban. Meg a steviat, nekem kifejezetten bejön az utoize.
Ha sütök altalaban folyekony edesitot hasznalok, nekem nem kell hozza többszörös mennyiseg. Bar nekem a legtöbb sütimben van feherjepor, es az alapbol edesitve van, igy neha nem is teszek bele edesitöt.
1-es: NEM. Nem ártalmasak az édesítőszerek, a természetesek pláne nem, ellentétben a cukorral.
Xilittet használok sütni, kérdező. Egy kg elég olyan 5-6 hónapig.
Ha rengeteget használsz valamiből, az drága.
Nagyon csóró vagyok, de egészségtudatos és hedonista. Xilitet, néha eritritet használok (csak ketogén diétában s akkor is vegyesen, mert a xilit sokkal finomabb, édesebb s olcsóbb is). Nyilván keveset, de sosem voltam oda azért, hogy cukrokkal és édesítőszerekkel tömjem magam, ez ilyen egyéni dolog, viszont napi minimum egyszer eszem édességet :D A kókusz is édesít, de nekem a dió és a vaj együtt is édes... S nem várom el, hogy sziruposan édes legyen az ételem, évek óta dolgozom le az édesigényemet... A gyümölcs is segít az édesítésben. A zab is édeskés, a répa is édes...
Persze megértem, ha neked kevés az édesítés, akkor nem lesz jó. Akkor vagy vállalod, hogy drágább így, vagy kevesebbet eszel. Nem édességgel kell jóllakni, bár én néha megteszem.
Az olcsó édesítőket nem ajánlom, bár utána kell nézni, a netes cikkek alapján azért nem mind egészségtelenebb, mint az "egészséges" ételek, pl. a vegyszerezett zöldségek... Én nem kísérletezem, ami életemben véletlenül elém került, az nem volt finom. A xilit viszont szuper, csak a méz tudja verni ízben, ami drágább, kevésbé édes, elég tömény cukor, ennek összes hátrányával. Azért jó dolog, de nem mindennapra s főleg nem sütéshez.
14:19-es:
Linkelnéd nekem légyszi? Rágugliztam de majmokon kívűl semmit nem dobott ki :DD
Cukrot használok.
Édesítőszarokra semmi szükségem, nem hiányzik nekem a bélrák.
#7: Ebből az jön le, hogy ne együk kilószámra a xilitet, ez a legtöbb dologra igaz... Emeli a vércukorszintet... Hogyne, ahogy minden szénhidrát és fehérje... A cukornál mindenesetre jóval egészségesebb. Hogy egyeseknek megy a hasa fél kiló xilittől és nem megy fél kiló cukortól, ez nekem totálisan mindegy.
Az embernek nem kell édesítés, ami a szervezetét illeti. Ez ilyen hedonista dolog. Nagy bajunk a jobbféle édesítőktől azért nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!