Sok rost sok puki?
Eddig mindenhol azt olvastam hogy a sok cukor meg keményítők okozzák a sok gázt, erre meg ahogy elkezdtem több rostot enni (mindenből a barna verzió + brokolli, cukinni stb zöldségek) egész nap fingok!!!
Ez átmeneti? mert egyébként előtte alig ettem rostosat vagy álljak le mert valamit rosszul csinálok?
hát széntablettát pont nemrég szedtem.
de a lényeg hogy akkor ha ezt a rostdús dolgot nem hagyom abba, idővel kevesebb gáz jön majd belőlem?
a cukrot csak szimplán elhagytam (egy időre)
de még mindig az van, hogy én ezt így folytatni akarom csak a pukik szűnjenek meg!
Van sok olyan kaja, aminek nehézkes a megemésztése és bizonyos baktérium csoportok kellenek hozzá a bélben...
Nos annak aki hírtelen és újonnan vált egy étkezési szokásra, sokszor nincs meg az új étrendhez a megfelelő bélflórája... ilyenkor érdemes probiotikum kúrát csinálni, meg adni a dolgokak pár hetet...
Legjellemzőbb példa a bab... a bab szénhidrátjait egy bizonyos baktériumcsoport bontja...
Ha ritkán eszel babot, akkor az sokáig ottvan a beledben, és miközben bírkózik vele a szervezeted, eregeted a gázokat...
Ha rendszeresen, vagy minden nap eszel babot, akkor alkalmazkodik a bélflórád és jó ha 1-2puki jön a babtól de észre sem veszed...
Probiotikum kúra.
Adj időt az alkalmazkodásra...
És ha 3-4hét után is így lesz, na akkor érdemes számításba venni és kipróbálgatni, hogy elhagyod a glutént pl... aztán a tejet stb stb amíg meg nem talál9d mitől fingasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!