Mindentől hizok meg fogok halni mit tegyek?
"Nem eszek sokat".
Dehogynem. Halljuk akkor, de az igazat!
Le írom pl a mai napomat.
Reggel ettem egy szendvicst amiben sonkásszalámi volt 2 szelet meg paradicsom. Az ebéd gulyás leves volt meg krumpli főzelék fasírt. A levesből pár kanállal ettem a másodikból egy tányéral. Kb 4 óra fele ettem egy szenyót fasírtal mást már nem is de nem is merek ezekután... Nagy darab vagyok de a párom vékony de 3x anyit eszik mint én és egy dkgom sem hizik..
Kérjd meg a háziorvosodat, hogy utaljon be laborba, hátha előjön valami hormonális dolog.
Ha ilyet nem találtok akkor pedig az életmód lesz a ludas. Sajnos vagyunk így páran, hogy könnyebben hízunk. A jó magyaros kaják sajnos általában nem segítenek a dolgon.
Kérj tanácsot dietetikustól, biztosan egy csomó jó tanácsot tudna adni neked. A divatos diéták és 'méregtelenítések' helyett alakíts ki egy neked egészséges és tartható étrendet/életmódot.
Ui.: Én egy fél éve voltam 108 kg, mostanra sikerült lemennem 98-ra.
Mondjuk nem kell egy picit ellátnom, így azért könnyebb.
Mlg a betegségek sem tesznek képessé arra, hogy a semmit zsírrá alakítsd. 4 kiló plusz hájhoz 28000 kcalt KELL bevinned pluszban. Muszáj, megkerülhetetlen, képtelenség máshogy.
Ha nem eszel sokat (=többet, mint amit elégetsz), nem hízhatsz zsírban (hacsak nem bont a tested lelkesen izmot, de az sem lehet sok és rossz étrend kell hozzá).
Az lehet, hogy valami gond van és a tested nagyon kevésből megvan, de akkor is többlet kell a hízáshoz, 1 kiló zsírban hízáshoz sok plusz étel szükséges.
Nem vizesedsz? Bár azt azért látod, hogy víz vagy háj, de hátha lassan hízol, csak most jött fel hirtelen sok víz.
Megértem, hogy megijedtél, ez komoly dolog, ki kéne deríteni, mégis mitől és konkrétan mi történik.
De sok energia nélkül semmiképpen nem lehet kilókat hízni zsírban, ezt az egyet bizonyosan tudom.
zsemle 140 (1)
szalámi 150 (30g)
paradicsom 10 (50g)
gulyásleves 600 (1 tányér)
fasírt 120 (1)
kenyér 80 (19 vagy ez nem volt ?
főzelék 70 (1)
zsemle 140 (1)
fasírt 120 (1)
Ez 1300, kevés levessel 1000 körül, ezzel már fogysz, ha más nem volt tényleg (és más napokon sem). Ha bejön még egy ebéd szintű vacsora az további majd 800-900.
A kalóriakalkulátor szerint ( [link] 105 kg-ról 0,5 kg hetente a fogyáshoz 1900 kcal kell, lejjebb aztán értelemszerűen még kevesebb. Ami még figyelemre méltó a kalkulátor alapján, hogy ez 600-zal (!) kevesebb, mint, ami a súlytartáshoz kell, meg az is, hogy pl 165cm/55 kg súlytartáshoz egy nőnek 1840 kcal kell. Nagyon könnyű fölé menni, még a fenti kaja is - vacsorával együtt - megütné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!