Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mindentől hizok meg fogok...

Marika vargas kérdése:

Mindentől hizok meg fogok halni mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kérlek olyanok írjanak akik hasonlóan vannak,voltak vagy tudnad tanácst adni és nem itel el. Szülésóta 30kg hiztam. Jelenleg szoptatok még 2 éves lesz a picim. Nem eszek sokat,zsírosat vagy édeséget nagyon ritkán max. Mozgásom annyi amit otthon csinálok, takarítok a picivel játszok elmegyünk boltig vagy játszótérre. Tudom kevés nagyon. De viszont 2 hete mértel 108 kg voltam ma pedig 112kg vagyok. Rettegek hogy a szívem elzsírosodott és meg fogok halni vagy infarktust kapok. Felkell nevelnem a gyerekemet ! 22 éves vagyok. Mit tegyek? Adjatok tanácsot esetleg hogy tudnám leadni? Legalább 90kg legyek. Még azis sok de jobb lenne mint a mostani helyzet. Mennyi az esély a szivinfarktusra? Egyre többet zsibbadnak a kezeim,lábaim. Mellkasi fájdalom nehéz levegővétel. Félek !
2017. szept. 11. 18:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedül, rengetegen elhíznak és nem halnak meg se, nem kell félni, majd lefogysz valahogy, sajna ahhoz én nem értek..
2017. szept. 11. 18:24
 2/15 anonim ***** válasza:
Mit eszel és mennyit?
2017. szept. 11. 18:28
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

"Nem eszek sokat".

Dehogynem. Halljuk akkor, de az igazat!

2017. szept. 11. 18:34
 4/15 A kérdező kommentje:

Le írom pl a mai napomat.

Reggel ettem egy szendvicst amiben sonkásszalámi volt 2 szelet meg paradicsom. Az ebéd gulyás leves volt meg krumpli főzelék fasírt. A levesből pár kanállal ettem a másodikból egy tányéral. Kb 4 óra fele ettem egy szenyót fasírtal mást már nem is de nem is merek ezekután... Nagy darab vagyok de a párom vékony de 3x anyit eszik mint én és egy dkgom sem hizik..

2017. szept. 11. 18:38
 5/15 anonim ***** válasza:

Kérjd meg a háziorvosodat, hogy utaljon be laborba, hátha előjön valami hormonális dolog.

Ha ilyet nem találtok akkor pedig az életmód lesz a ludas. Sajnos vagyunk így páran, hogy könnyebben hízunk. A jó magyaros kaják sajnos általában nem segítenek a dolgon.

Kérj tanácsot dietetikustól, biztosan egy csomó jó tanácsot tudna adni neked. A divatos diéták és 'méregtelenítések' helyett alakíts ki egy neked egészséges és tartható étrendet/életmódot.

Ui.: Én egy fél éve voltam 108 kg, mostanra sikerült lemennem 98-ra.

Mondjuk nem kell egy picit ellátnom, így azért könnyebb.

2017. szept. 11. 20:31
 6/15 anonim ***** válasza:

Mlg a betegségek sem tesznek képessé arra, hogy a semmit zsírrá alakítsd. 4 kiló plusz hájhoz 28000 kcalt KELL bevinned pluszban. Muszáj, megkerülhetetlen, képtelenség máshogy.

Ha nem eszel sokat (=többet, mint amit elégetsz), nem hízhatsz zsírban (hacsak nem bont a tested lelkesen izmot, de az sem lehet sok és rossz étrend kell hozzá).

Az lehet, hogy valami gond van és a tested nagyon kevésből megvan, de akkor is többlet kell a hízáshoz, 1 kiló zsírban hízáshoz sok plusz étel szükséges.

Nem vizesedsz? Bár azt azért látod, hogy víz vagy háj, de hátha lassan hízol, csak most jött fel hirtelen sok víz.

Megértem, hogy megijedtél, ez komoly dolog, ki kéne deríteni, mégis mitől és konkrétan mi történik.

De sok energia nélkül semmiképpen nem lehet kilókat hízni zsírban, ezt az egyet bizonyosan tudom.

2017. szept. 11. 20:36
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm adott egy címet ahol kell időpontot kérnem de mondta kb 4 hónap mire lesz időpont :/
2017. szept. 11. 20:47
 8/15 anonim ***** válasza:

zsemle 140 (1)

szalámi 150 (30g)

paradicsom 10 (50g)

gulyásleves 600 (1 tányér)

fasírt 120 (1)

kenyér 80 (19 vagy ez nem volt ?

főzelék 70 (1)

zsemle 140 (1)

fasírt 120 (1)

Ez 1300, kevés levessel 1000 körül, ezzel már fogysz, ha más nem volt tényleg (és más napokon sem). Ha bejön még egy ebéd szintű vacsora az további majd 800-900.

A kalóriakalkulátor szerint ( [link] 105 kg-ról 0,5 kg hetente a fogyáshoz 1900 kcal kell, lejjebb aztán értelemszerűen még kevesebb. Ami még figyelemre méltó a kalkulátor alapján, hogy ez 600-zal (!) kevesebb, mint, ami a súlytartáshoz kell, meg az is, hogy pl 165cm/55 kg súlytartáshoz egy nőnek 1840 kcal kell. Nagyon könnyű fölé menni, még a fenti kaja is - vacsorával együtt - megütné.

2017. szept. 11. 21:17
 9/15 anonim ***** válasza:
Mellesleg attól is hízhat, hogy még mindig szoptat...
2017. szept. 12. 07:52
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm számolni fogom most épp ettem megint egy szendvicst csak paprikával. Az ebéd pedig töltött paprika lesz. Lehet abbol nem kellene ennem. Jót tesz a szoptatás neki az egészsége miatt, meg többen ajálják. Igaz én már jobban örülnék ha nem szopizna mert kellemetlen fájdalmas olykor. De remélem nemsokára már elhagyja.
2017. szept. 12. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!