El lehet rontani a "mézgyártást"?
Figyelt kérdés
Vettem termelőtől mézet, azt mondta olyan friss, hogy most pergették. Nagyon folyékony volt, és az íze sem volt intenzív. Azóta,kb.egy hete,zavaros lett,valószínüleg kicsapta a cukrot.Fog még változni? Ez így szokott történni? Méhészek hogy van ez?2010. máj. 26. 11:43
1/5 anonim válasza:
Gondolom repcemézet vettél és megkristályosodott.Ez egy természetes folyamat,nem változtat a minőségén.A bolti mézek pontosan azért maradnak folyékonyak mert higítva vannak,de a minőségük is gyengébb.Csak az emberek többsége azt hiszi az a jó amelyik folyékony marad.Pedig nem igaz.Csak az akácméz marad tartósan folyós,de abból az idén nem sok lesz.
2/5 anonim válasza:
Ez szerintem nem elrontott, hanem vmivel "feljavított".
3/5 anonim válasza:
11 52-es vok.Apám 30 éve méhészkedik tehát elhiheted amit írtam.A kristályosodás természetes folyamat."Feljavítva"a Tesco-s vacakok vannak.
4/5 anonim válasza:
Első jól leírta, valószínűleg nagyon jó minőségű, semmivel sem gányolt mézet vettél, ezért kezdett máris kristályosodni. Minél hamarabb és intenzívebben kristályosodik a méz (akác a többihez képest lassabban), annál tisztább, jobb minőségű.
Ugyanúgy használhatod tovább, a teában, tejben, süteménykrémekben is fel fog oldódni, semmit nem romlik az élvezeti értéke.
5/5 anonim válasza:
Csak megerősíteni tudom az előttem szólót.
A legratyibb a mackós méz! Na olyat ne vegyél!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!