Létezik, hogy a "diétától" múlt el az ekcémám?
Figyelt kérdés
Évek óta ekcémával küzdök. Most, hogy jön a nyár, belekezdtem egy kis diétába, semmi extra, sokkal több folyadékot iszok, több gyümölcsöt eszem, leszoktam a chips-ekről és társaikról, fehér kenyeret szintén ritkábban (azt is max reggel). Azt vettem észre, hogy amióta ezt elkezdtem, eltűnt az ekcémám, ami eddig semmiylen szteroidtól, krémtől stb-től nem. Lehet összefüggés?2010. máj. 26. 08:03
1/6 anonim válasza:
Lehetséges.Sok ekcéma bizonyos kajákra jön ki
2/6 anonim válasza:
persze! ha odafigyelsz, kordában tarthatod ezután is!
3/6 A kérdező kommentje:
Most már csak arra kellene rájönni, hogy melyik étel fogyasztásának vagy elhagyásának élvezem az áldásos következményeit :)
2010. máj. 26. 09:11
4/6 anonim válasza:
Neccesek: tejtermék, lisztes dolgok,de sajnos minden mai kaja tele van tartósító-színező-állományjavító maszlaggal.Én pl. puffadtam,állandóan nagy volt a hasam, mire rájöttem, hogy egy bizonyos kenyér a bűnös!
De vannak keresztallergiák is,pl nem ehet dinnyét az, aki a parlagfűre érzékeny.Szal nem könnyű kideríteni, de érdemes elmenned egy ételallergia-tesztre.
5/6 A kérdező kommentje:
több allerigia teszten is voltam és mindenhol azt mondták, hogy semmire sem vagyok allergiás. Pici koromban a tartósítószerre voltam, létezik, hogy erre most nem vizsgáltak?
2010. máj. 27. 13:21
6/6 anonim válasza:
Ugyanezekkel a problémákkal küzdtem 8 éven át.
Azután elhagytam a tej és gluténfogyasztást, és azóta csk akkor jön ki, ha mégis "vétkezek". Több ismerősöm is alá tudná ezt támasztani.
15L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!