Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan étkezzen egy 16 éves lány?

Hogyan étkezzen egy 16 éves lány?

Figyelt kérdés

16 éves, normál alkatú(162cm;54kg), diáklány. Minden nap sportol 1 órát[otthoni saját edzésterv(heti 2x)/futás(heti 3x)/tornázás dvd-re(heti 1x)/önvédelmi sport(heti 2x)] + gyalog jár iskolába (össz 50perc) és kutyát sétáltat napi 3 órában. Ezen kívül ugye tanul.

Miket kéne ennie, miket nem szabad vagy mértékkel? Mit ehet reggel, délelőtt a suliban, délután ebédre, este 7 körül vacsorára?

Aggódok az egészsége miatt, mert eddig az apukája nem figyelt az étkezésére.

Előre is köszönöm a segítséget.

2017. aug. 30. 16:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem ennyi sport mellett ha nem csak a Mekiben eszik akkor szinte akármit... Kicsit még soknak is hangzik ez a mozgás, bár amennyi jól esik :)

Szerintem gyakorlatilag mindent ehet, persze a józan ész határain belül. A lényeg, hogy érezze, hogy energiával teli és jóllakott egész nap. Plusz, 16 évesen nekem már nem anyukám döntötte el, mit eszek. :) Ha ennyire sokat mozog, akkor biztosan tisztában van azzal is, mit kell ennie, hogy a mozgás hatásos legyen (nem fogyásra gondolok, hanem, hogy meghozza a hatását).

2017. aug. 30. 18:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Táég keretek között ehet bármit. Összetételre, mennyiségre annyit, hogy bevigyen minden tápanyagot s elég energiája legyen, ne fogyjon ennyi mozgás mellett sem.

Ezt konkrétan nem lehet megmondani, mások vagyunk. Amit nem szabad? Kifejezetten egészségtelen dolgok, ez kinek mit jelent.

A napszak nem sokat számít, jó, az inzulinérzékenységünk változik valamelyest, de ilyen nüanszokra figyelni az már a sokadik lépés vagy az sem. Legyen egy jó étrend, olyan elosztással, ahogy neki jó.

Valami jó fehérjeforrás (illetve nem árt, ha több is van :)), némi (vagy több, esetleg rengeteg, ez opcionális) zsír, zöldségek, opcionálisan (ha nem eszik sok zsírt) jó kis összetett szénhidrátok (én a gluténmenteseket preferálom)... S persze sok más ételcsoport van még, amiből ehet. Gyümölcs, némi olajos mag... De mennyiségeket nem tudok írni, hiszen kinek 1 dkg, kinek 2 kiló gyümölcs esik jól mondjuk ilyenkor, gyümölcsszezonban. Ki a zsírtól kap energiát, ki a szénhidráttól, kinek mindegy, csak sok legyen...

2017. aug. 30. 18:26
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az érdekelne, hogy mi egészséges neki, hogy ne éhezzen, de ne tésztákon meg zsíros húsokon éljen.

Illetve valami vitamint szeretnék neki. A sima multi jó? Vagy milyent vegyek?

2017. aug. 31. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!