Szeretnék hízni! De mit tegyek hozzá?
Mondjuk nem vagy kórosan sovány, de lehet, hogy egy állapotfelmérést csinálni kellene, hogy nincs-e valami szervi bajod, a gyors anyagcsere miatt. Nem akarlak ijesztegetni, de pl lehet bérférged.
Konzultálnék egy dietetikussal, hogy hogyan kellene táplálkozni!
Nem kell ehhez dietetikus, ha valakinek ilyenek a génjei, az ellen nem tud mit csinálni.
A kérdező szerintem férfi, bár nem tette hozzá, szóval így egész más az ideális súly.
Milyen magas vagy? Abból lehet kikalkulálni, hogy sovány vagy-e.
Úgy beszélek itt génekről, hogy én is 57 kb vagyok (nő), mint az első hozzászóló, csakhogy én 177cm magassággal. (az egész család ilyen). És ha belegebedek is csak nagy nehezen tudok hízni egy pár kg-t. Nem gyors az emésztésem, minden nap csak egyszer látogatom meg az erre kijelölt helységet, és nem mindig sikerrel.
Ettől függetlenül lehet próbálkozni étrndkiegészítőkkel, stb. De ezek közül van amelyik csak sporttal együtt ér valamit.
Vagy esetleg B-vitamin injekciókúra, ez étvágyat csinál.
Ugyanerre jó a béres-csepp.
Bár szerintem, ha egészséges vagy, és annak érzed magad, akkor ne erölködj.
Jó lenne tudni, milyen magas vagy, mert csak abból lehet eldönteni, hogy sovány vagy-e vagy nem. Ha alkatilag hízol nehezen, azzal nem sokat tudsz kezdeni.
Én is átvennék pár plusz kilót valakitől, én is nehezen hízok, akkor is, ha éjfélkor meg lefekvés előtt teleeszem magam, alig látszik meg, pedig pár plusz kiló nekem is jól jönne.
Mondjuk ami segíthet ideális testsúlyt elérni, az a mozgás és a változatos étrend. Nem kell sportolni, elég nagyokat sétálni is, nem kell minden nap, de hetente egyszer érdemes, aki BKV-val közlekedik, az már egy nagy maratonnak számít, főleg, ha "heringjárat" van. Néhány gyümölcs és zöldség kifejezetten jó (uborka, paradicsom, retek, narancs, mandarin, alma, barack, dinnye), segít a gyomrot jó állapotban tartani. A banánt és a hasonló "száraz zöldségeket-gyümölcsöket" azért nem soroltam ezekhez, mert nehezítik a gyomrot, és nagy mennyiségben akadályozhatják is az emésztést (ha az ember beteg, ezek nem is esnek jól). Ezek rendszeres fogyasztása segíthet, nekem bevált, hogy legalább minimális elfogadható szinten tartsam a súlyomat. Emellett pedig a változatos étrend mindenképp ajánlott, és a mozgás is, illetve az elegendő pihenés elengedhetetlen, tudom, rohanó világ meg miegymás, én is pörgök, de mindig szakítok időt pihenésre is, anélkül idegileg is tönkremegy az ember, és a kimerültség máris remek táptalaja a szélsőségekbe elmozdulásnak, vagy egy betegségnek.
Amúgy a fenti módszer a fordított célra is kiváló, arra pedig anyukám a példa (1 év -30 kiló, kóros túlsúly határáról indulva, már kezdeti szövődményekkel, és elfogadható szintre került).
A 3. válaszoló vagyok:
Mint valaki említette: "ha este eszel tuti hízol", hát én mindig este fél 10-re érek haza melóból, szóval akkor állok neki hülyére zabálni magam, de ha túl sokáig vagyok fenn(nézem a Tv-t, vagy bármi más okból)akkor akár hajnali 2 órakor is ennem kell, mert éhesen nem tudok aludni. És már csak 56 kg vagyok. Szóval ennyit az esti zabálásról.
Viszont ha reggeltől estig folyamatosan szendvicset eszek, nem csak egy-kettőt, hanem sokat, attól én tudok hízni. Legalábbis amikor csóró koleszos voltam akkor tudtam (nem kicsit, kb 68kg voltam). Csakhogy mára megútáltam nagyon a szendvicset, lehet benne bármi.
A kérdezőnek: Esetleg kérd ki egy orvos véleményét, nézze meg jó-e az emésztésed (lehet, hogy csak átmegy gyorsan rajtad a kaja, és nem nagyon hasznosítasz belőle sokat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!