Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Táplálkozás szigorúan?

Táplálkozás szigorúan?

Figyelt kérdés
Ti mennyire figyeltek oda arra hogy mit esztek? Heti 3szor edzek konditerembe és a többi napon is próbálók beiktatni egy kis mozgást. Emellett belefér neha egy kis süti vagy egy hambi stb?? Had ne soroljam ide az összes egészségtelen kaját. Mondjuk ha 80% ban egészségesen eszem a többi 20% pedig "szenny" az belefér?
2017. júl. 11. 21:26
 1/2 anonim ***** válasza:

Szálkásítok és reményeim szerint holnaputántól ketogén stílusban (máskor csak szénhidrátszegényen), ez már egyesek szerint élből szigorú, de nekem van egy csomó plusz korlátom is, főleg egészségtudatosságból.

Sütit akár naponta is ehetek, csak jó legyen az összetétele (semmi cukor, liszt), bár lelkileg nem tartom teljesen okénak a napi édességezést, évek munkájával már le is építettem...

Mi az a szenny? Nem mindegy, hogy egy teljesen jó étel, amit egyesek üldöznek vagy ipari hulladék.

A magam részéről igyekszem csupa jó alapanyagot használni (OK, bolti zöldség, de ez van, legalább a feldolgozott cuccokat, napraforgóolajat, bolti húst, tejet, cukrot, glutént kihagyom, az is valami) s ha valami gyanús, hogy nem előnyös s nem veszek meg érte, akkor azt is hanyagolom.

2017. júl. 12. 00:23
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem 20% sok lenne, az azt jelentené, hogy egy héten 1,5 napon át csak egészségtelen cuccot eszek :/ Már ha kiszámolom ugye egy hétre leosztva.

Én nagyon odafigyelek rá, kb. 80%-ban vegán, 20%-ban lakto-ovo vega ételeket eszek. Bár nem odafigyelés kérdése, hanem egyszerűen életmód, szóval nem extra erőfeszítés, nekem természetes, hogy így étkezem. Plusz semmi fehér liszt, extra cukor, cukros üdítő, stb.

Az egyetlen, ami miatt néha elcsábulok az a chips. Úgy havi kb. egyszer. De az szerintem azért belefér ilyen ritkán.

A sütit nem sorolnám az egészségtelenek közé, mert lehet normálisan is készíteni! Pl. egy étcsokis zabkeksszel vagy éppen egy kevés cukrot tartalmazó tiramisuval vagy mondjuk egy mandulalisztes gyümölcstortával szerintem semmi gond alkalomadtán.

2017. júl. 12. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!