Elkezdett meghízni a fiam és már nem tudom mit tegyek. Volt valaki hasonló cipőben? (bővebben lent)
A fiam most 17 éves és 180 cm körül van. Mindig is nagyon jó sportoló volt és szeretett mozogni Egyedül nevelem, de mindig próbáltam jó apja lenni és jó példát mutatni, így én magam is rendszeresen járok edzeni és odafigyelek mit eszem, így majdnem 40 évesen azért már nekem is munka hogy tartsam a formám. De legalább jó szokásokat ültettem el a fiamban.
Év elején három hónapra el kellett mennem külföldre egy meló miatt és mivel az összes rokon messze lakik így örültem amikor a fiam egyik jó barátjának a családja felajánlotta hogy lakhat náluk. A srác elég kövér, de én nem gondoltam hogy ennek bármi jelentősége lenne.
Aztán mikor hazaértem rögtön láttam hogy a fiam mintha megemberesedett volna, de még ekkor sem gondoltam különösebben semmit.De aztán feltűnt, hogy valami változott. Sokkal többet és sokkal egészségtelenebbül evett. Magához képest nagyon lusta lett és a fociedzésekről amiket annyira szeretett és mindig feltöltötték most úgy jött haza hogy teljesen ki volt merülve.
Egy hét után furcsállni kezdtem a dolgot és rákérdeztem hogy milyen volt a három hónap, mire teljes beleéléssel elmesélte hogy milyen jókat és milyen sokat ettek és hogy milyen jó fejek voltak, mert mindig mondták hogy "egyél még" akkor is ha már tele volt, és hogy számítógépeztek, mit néztek a tévén. Na nekem ebből az jött le, hogy mást se csináltak csak ültek a seggükön és zabáltak. Ami nagyon felbosszantott
De mondom oké majd most visszarázódik. Csakhogy nem. Először csak vaskos volt, aztán lett egy kis hasa, mostanra viszont eléggé megbelesedett. És megijeszt hogy olyan mintha nem szégyellné.
Persze sokszor diétára fogtam, de csak mindig összevesztünk, amit meg már unok. De néha olyan furcsa dolgokat csinál. Nem tudom mi lesz így vele. Depressziós lenne, mert nem úgy tűnik. Vagy rossz hatással van rá ez a barátja? Direkt csinálná? Sose voltak neki ilyen kamaszkori lázongásai. Ötletek?
Tanácsom nincs,csak mint sportoló kisgyerekes apuka bennem is él a rettegés,hogy velem is megtörténhet ez később.Sokat gondolkodtam már ezen.
Egyébként 20 kiló pár hónap alatt az rettenet sok.Ha így folytatja hiába fiatal és jól működő a szervezete diabétesz lehet a vége,akár 1 év alatt.
Legfeljebb annyit tennék,hogy nem tartanék ch-t a hűtőben,így ha este kimegy,akkor választhat,hogy hús,tojás vagy zöldség.
És a zsebpénzzel is gazdaságosabb lennék,mert ennyi kaja amivel egy 95 kilós test fenntartható nem két forint.
Köszönöm az eddigi hozzászólók tanácsait.
Úgy döntöttem, hogy a héten nem megyek edzeni, hogy több időt töltsek vele és pár napon belül elviszem étterembe is. Így végre lesz lehetőségünk átbeszélni a helyzetet nyugodtan.
Mivel többen érdeklődtetek, gondoltam leírom mi történt.
Tehát azon a héten elvittem egy ilyen korlátlan fogyasztásos étterembe. Gondoltam így nem érzi azt hogy vissza kell fognia magát, vagy hogy korlátozni akarom. Azt gondoltam, hogy sokat fog, de megdöbbentett hogy valójában mennyit is bír enni 17 éves létére. Sorra ürítette ki a tányérokat. Aztán egy idő után hátradőlt és nagy nehezen kigombolta a nadrágját. Na mondom oké, végzett. De aztán folytatta az evést. Desszertnél már hangosan vette a levegőt és többször böfögött is.
Éreztem hogy megy fel a pumpa, de igyekeztem nyugodt maradni. Normálisan meg akartam beszélni a dolgot. A kocsiban hazafele aztán ez sikerült is.
Mondtam neki, hogy nem megsérteni akarom, csak beszélni a dologról, mert aggódom, mert sokat hízott idén. Mondta hogy tudja. Azt mondta hogy szereti hogy mostanában azt eszik amit akar, és hogy szabadon dönti el mit akar csinálni szabadidejében. És hogy tudta h ez azzal jár hogy hízni fog, de mondta hogy ez őt nem zavarja, ugyanúgy jól érzi magát a bőrében. Kérdeztem az egészségéről meg ilyeneket, mondta hogy arra persze figyel, de a véleményét nem változtattam meg.
Kicsit emésztenem kellett a dolgot persze, de végül arra jutottam hogy ha őt nem zavarja, akkor engem sem fog. Az orvos azt mondta hogy a súlygyarapodástól eltekintve makk egészséges, nekem pedig fontosabb hogy jó legyen a kapcsolatunk, mint hogy milyen a kondija.
Azóta minden rendben van, újra megosztja velem a dolgait, nem dugdos előlem se ételt se mást. Többször mentünk étterembe vagy moziba is. Igazából könnyebb nekem is hogy nem kell mintaapának lennem tovább. Lemondtam a kondibérletem, fel is szaladt rám 5-6 kiló az elmúlt másfél hónapban, de inkább a fiammal töltöm azt az időt.
Szóval talán ez nem az a végkimenet amire ti vagy én számítottunk, de a kapcsolatunk újra nagyon jó és nekem ez számít leginkább.
Ez így gyors megoldásnak tök jó, de szért kíváncsi lennék hogy hónapok múltán vagy egy év múlva mi a követkdző lépés.
Nyilván nem lehet a hagyni hogy a végtelenségig hízzon, mert ha tovább nem is akar foglalkozni s sporttsl ez akkor sem egészséges.
Látom az utolsó komment a kérdezőtől több, mint 2 éves szóval lehet elkéstem. De én azt tanácsolom, hogy mihamarabb szabj gátat ennek. Tapasztalatból mondom, ha nagyon beleszoktok ebbe az életmódba, akkor utána nehéz visszajönni. Könnyű megszokni a kényelmet és nyilván sokat enni is jó érzés, de ha szeretnéd, hogy a dolgok visszaálljanak a régi kerékvágásba, akkor azért mihamarabb tenni kell.
Ezt úgy mondom neked, hogy én is és Édesapám is nagyon meghíztunk az elmúlt 7 évben. Szóval tudom milyen ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!