Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi lehet a gond?

Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Eléggé válogatós vagyok(kicsit finnyás is).Szeretnék ezen javítani,de nem nagyon sikerül.Kiskorom óta ilyen vagyok.Több év alatt 2 ételt kóstoltam meg(bolognai,pizza).A bolognai tényleg finom,de a pizza nem nagyon ízlik,de azért megeszem.

A legfőbb gond az,hogy új ételek kóstolásakor rossz leszek.Öklendeznem kell,kö nyezni kezd a szemem és alig megy le az étel.

Sokszor piszkálnak miatta,főleg rokonok,de nem értik meg,hogy nekem nagyon kellemetlen a legtöbb étel íze !

Amiket megeszek:-tészta,rizs,krumpli,húsok,gyümölcs-zöldség csak magában,húsleves(csak tésztával),tojásleves,görög gyümölcsleves(csak a levét).

Más is öklendezik ?Mi lehet a gond ?Hogyan szerethetnék meg más ételeket is ?

2017. júl. 4. 15:55
 1/1 anonim ***** válasza:

Hallottam már ilyen problémáról. Sajnos nem tudok pontos kezelést ajánlani, de talán megerősíti önt az, hogy nincs ezzel egyedül. Ha jól tudom, pszichológus segítségével trainingeken kell részt venni, és szépen, fokozatosan szokják meg a páciensek az új ízeket.

Ez pedig egy kis adalék: ha már gyermekkortól, egészen kicsi kortól fennáll ez az étkezési zavar, akkor születéskori idegrendszeri sérülés állHAT a háttérben. Na ezt nem kell nagyon komolyan venni, nem súlyos dologról van szó: például annyi, hogy születéskor köldökzsinór volt a nyakon, tehát kisebb komplikációk okozhatnak ilyet (barátnőm kisgyermeke ugyanilyen válogatós pici korától, és ezzel magyarázták az okot). Ezeket gyermekkorban speciális tornákkal valamennyire lehet javítani, felnőtt korban persze ez már nem módszer.

Ha esetleg valamilyen trauma érte ezzel kapcsolatban gyermekkorában, az talán a jobbik eset. Azt a pszichológussal szépen fel lehet tárni, s ez valamelyest segít az új ételek elfogadásában.

2017. júl. 4. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!