Ez jó diéta lenne?
Sziasztok!
Egy 15 éves fiú vagyok ~175CM és 73KG
Túlsúlyos és enyhén elhízott között vagyok valahol.
Szeretném leadni, eddzeni járok konditerembe heti 3-4X súlyzós edzés, és kardio is.
Ilyesmi diétára gondoltam:
Reggeli: 1 alma , vagy körte. (vagy bármi gyümölcs.)
Ha korán kelek akkor délelött: Műzli.
Ebéd: Csirkemell,barna rizzsel.
Vacsora: egy szendvics,vagy gyümölcs.
Folyadék: megpróbálom kibírni, és letenni a cukros sz@rokat, így víz
Nemcsak ebédkor kéne valamirevaló fehérjét enned (a szendvicsben is lehet, persze)...
Hogy mit mikor eszel, az kevésbé fontos, mint az összmennyiség, a kalóriatöbblet hizlal, nem az egyes ételek, pláne nem az időpont (az egyetlen, amiről tudok, hogy reggel nem jó sok cukrot enni, mert gyenge az inzulinérzékenység. de van, akinek az sem okoz gondot, reggeli rengeteg szénhidrát nélkül viszont nem működik).
Az összmennyiségről mit sem tudhatok a fenti alapján, de normál adagokat nézve ez iszonyú kevés étel számodra.
Remélem, elég zsírt eszel.
Vacsorára tészta meg rántotthús?
A rántotthúst még ebédre is kerülni kell, hiszem liszt, zsemlemorzsa van benne plusz bő olajban sütik..
Inni pedig nyilván a víz a legjobb, de nekem abszolút nem csúszik a sima/szénsavas víz. Vannak már cukor nélküli gyümölcsös ízesítésű ásványvizek, én azokat iszom. Aldiban pl jó árban lehet találni :)
Gyümölcsök közül almát és bogyós gyümölcsöket ajánlom vacsorára.
Reggelire pedig ne gyümölcsöt egyél, akkor egyed meg a szendvicset.
A reggeli etkezes a legfontosabb, az kell a legtaplalobb legyen, abbol nyered az energiat egesz napra. Az egeszseges dieta tartalmaz zsiradekot es szenhidratot is. Pl:
Reggel a barnakenyeres szendvics salataval
Tizorai gyumolcs
Ebed csirke/pulyka (keszitheted keves olivaolajjal) melle a barnarizd vagy salata, ehetsz sajtot
Uzsona: egy pohar gyumolcsle teljeskiorlesu keksszel
Vacsora zoldsegsalata
Nagyon fontos a tobbszori etkezes, kissebb adagok hogy az anyagcsered folyamatos legyen, es probalj meg minnel tobb vizet inni. A szensavas dolgok nem tulzottan hasznosak, probalj zoldteat, frissen facsart gyumolcslevet es mentes vizet inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!