Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tegyek ha az evés az életem?

Mit tegyek ha az evés az életem?

Figyelt kérdés

Sajnos azért élek, hogy egyek.

Felkelés után az első gondolataim: milyen kaja van itthon, mit egyek és mennyit költsek ennivalóra.

Lefekvés előtt: mit és mennyit egyek a következő nap.

Ez elég beteges, el is vagyok hízva (132 kg, 187 cm).

Próbálok rendszeresen sportolni de mióta dolgozom nagyon nehéz még a heti 3 sportolás is (munka előtt az egyetem miatt volt nehéz a sportolás megszervezése, de az előtt ment simán a heti 5-6 napos sportolás).

Kinézetre nem vagyok annyira extra kövér (hála a tizenéves sportolásnak), de ez akkor is nagyon durva.

Próbálom kontrollálni, nagyon sok mindent kipróbáltam (sport, diéta, egészséges ételek), de a legtöbb esetben mindig az a vége, hogy nem tudtam betartani az adott napi kalóriabevitelt.

Van hogy csak 200-400 kcal-val léptem (lépem) túl, de ha "leesik a redőny", akkor a napi 4000-6000 kcal-t is megeszem sajnos.

27 F

2017. jún. 23. 21:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg neked az evés egyfajta pótcselekvés, vagy függőség. Minden függőséget le lehet küzdeni. Nagyon nehéz, de nem lehetetlen! Nem az ételt kell legyőznöd, hanem saját magadat! Üdv!

Egy gyógyult nyugtatófüggő.

2017. jún. 23. 22:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem próbálj életmódot váltani. Akkor még jó is ha a kaja az életed, legalább nem lesz nyűg mindem nap főzni, új dolgokat kikísérletezni stb. Minden héten előre tervezd meg az összes étkezésedet, csak ezekhez vásárolj, így lehet könyebb. Kezd kisebb változtatásokkal (kész ételek elhagyása, liszt és cukor lecserélése,stb) úgy könnyebb. Ha pedig már fogytál pár kilót, a mozgás is könyebb lesz és talán a motiváció is nagyobb lesz
 3/5 anonim ***** válasza:

Hm. Ha rájössz a megoldásra, közöld velem!

Egy sorstársad

4/5 anonim ***** válasza:

A te eseted már durva... Nekem mindöszze extrém fontos az evés, talán mert hedonista vagyok s az evés az egyik legfontosabb örömforrásom. De azért nem gondolok szinte folyton az evésre. De ha túl sokszor ennék egy nap, akkor közel kerülhetnék hozzád. Nekem az a szerencsém, hogy délután 3-ig szinte sosem eszem. Nem vagyok éhes s nem is esik jól, ha eszem. Úgyhogy csak a délutánom éls az estém szól félig az evésről. Átkozottul nehéz lekapcsolni, főleg, hogy enni, ugye kell, én főzni, kísérletezni is szeretek... Nos, fogyni nem tudok már, de ha jó étrenddel jóllakom, akkor azért leszállok az ételtémáról. Szerintem ezzel a legtöbb ember így van, legalábbis akinek nincs komoly lelki oka az evéssel foglalkozásra.

Emiatt s más okból is életmódváltást ajánlok, valamit elvileg segítenie kell... OK, hogy próbáltad, de lehet, hogy nem volt megfelelő az étrend. Nekem is nagyon sokáig tartott, míg rátaláltam a jó módszerre s még csak nem is korlátozott mások hitvilága. Ami jó, mert a tipikus egészséges étrendeken csak hízni tudnék... Van, akinek speckó egyéni módszer való.

Napi 4000 amúgy sok szerinted? Nem tudhatom a kalóriaigényedet, de magas is vagy, a leírás szerint valamelyest izmos is, a plusz háj is igényel kalóriát... A 6000 persze sok, ha nem vagy nagyon aktív, kérdés, mennyire gyakori ez. Duplakalóriás napjaim nekem is lazán voltak, de csak ritkán, az még majdnem belefért, bár nyilván nem volt ideális.

2017. jún. 23. 23:48
 5/5 A kérdező kommentje:

A 4000 kalória is sok, 3100 kalóriát égetek egy nap alapjáraton, tehát maximum ennyit ehetnék, hogy ne hízzak.

Régen heti 3x is volt 4000+ kalóriás napom (ezeken a napokon semmi testmozgás nem volt), ez több szempontból is gond volt, mert másnap önmarcangolással és lelkifurdalással keltem, éreztem magamon, hogy tele vagyok, tehát biztosan híztam viszont kitágult a gyomrom és másnap ismét zabálhatnékom volt.

Nem mellesleg az a 4-6 ezer kalória 80-90%-a egészségtelen étel volt.

Mostanában csak heti 1x fordul elő ilyesmi.

Köszönöm az eddigi válaszokat, mindegyik hasznos!

2017. jún. 23. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!