A legjobb barátnőm sztm anorexiás, vagyis csak az lesz ha így folytatja. Hogy segítsek neki?
A legjobb barátnőm tavaly 20kg-ot fogyott, 70-ről 51-52-re. Aztán leállt, nem mondanám, hogy normálisan evett, de evett.
Most volt súlymérés a suliban és megtudta, hogy én 45 kg vagyok( nem fogyó miatt, hanem genetika, meg alacsony is vagyok) na mimd1. És azóta a fejébe vette, hogy megint elkezd fogyózni.. Úgy csinálja, hogy egy nap 2 pohár tejet iszik, vasárnap pedig ebédel a családjával, mert muszáj alapon.. Hogyan beszéljem le róla? Nagyon aggódom érte.. Merz már így is nagyon vékonynak néz ki.. Olyan makacs, hogy nem hagyná abba a diétát.. mit csináljak vele?
Amúgy otthon állandóan süt meg főz, de ő nem eszik belőle.
Nekem is csak említette véletlen, hogy újra fogyózik, de nem hajlandó róla beszélni, mert tudja, hogy ellene vagyok, ha felhozom tereli a témát vagy nem szól hozzám..
Neked 150 cm és 45 kg érték azt jelenti, hogy 20,0 a testtömegindexed (BMI), ami egy arányos, karcsú alkatot jelent így látatlanban.
Ha a barátnőd mondjuk 170 cm magas, akkor ugyanehhez az arányhoz a 57,8 kg testtömeg tartozik.
Tehát a nagy kérdés, hogy ő milyen magas?
Sehofy nem fogod lebeszélni, majd akkor állj mellette, mikor enni szeretne, ámde ott fog bögni neked, hogy nen tud, mert mindentöl fáj a gyomra, vagy épp hánytatja magát.
Te ne szolj mást, ne etesd, stb , csak frusztrálod vele.
Nézz ki egy jo táplálkozási tanácsadot pszichologust, hogyha eldurvul, legyen alternativád a szülöknek.
És hidd el, aki anorexiás, az fejben problémás és minél inkább csesztted, inkább egyedül marad csak hagyják bákén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!