Sajttal töltött pékárukban nem romolhat meg pár óra alatt a bele töltött sajt?
Szia!
Nagy valószínűséggel lesz...
Lehetőleg hűvös,árnyékos helyen tárold délutánig.
Az előzőekhez annyit, h. a nagyobb nedvességtartalmú sajtok azért simán megromolhatnak a 'levegőn' - és egy-két nap után (annak függvényében, h. milyen a külső hőmérséklet, be vannak-e csomagolva, bontatlan-e a csomagolás) meg is romlanak.
Az ilyen jellegű, részben 'friss sajtok', pl. krémsajtok, 'kockasajt', mozzarella, mascarpone, feta elég romlékonyak.
De a félkemény/kemény sajtok (trappista, ementáli, gouda, edami, pannónia, parmezán) elég jól bírják.
A pékáruk - a bennük lévő sajttal együtt - 170 fok körüli hőmérsékleten meg vannak sütve, így ez a nem mellékes 'hőkezelés' sokat javít az eltarthatóságon.
Délután még lazán megeheted, de ha lehet, ne tartsd tűző napon (egy fekete hátizsákban)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!