A rozskenyér egészséges?
Joghurt helyett lehet bele tejet is rakni, ugye?
A joghurt azért kell bele, hogy kelesztéskor elszaporodjanak benne az acidophil baktériumok - a kovász pótlására. Friss tejjel így nem fog "működni", de a különbséget nem fogod észrevenni, csak a joghurtos verzió egészségesebb (a kovászos még inkább). A baktériumok kelesztés közben lebontják a fitinsav egy részét, ami így értékes foszforforrássá válik számodra. A te szervezeted nem tudja lebontani, nincs hozzá enzimünk, csak a kérődzőknek van.
Sütési hőmérsékletnek inkább ajánlom a 180 fokot, afölött a B-vitaminok sokkal erősebben bomlanak.
Szóval ha már teljes kiőrlésű rozs- vagy búzaliszttel sütünk, használjuk ki az előnyeit.
Én őszintén szólva azért hagytam fel a rozsliszt használatával, mert iszonyúan ragacsos volt a nyers tészta, nem tudtam kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!