Jó vagy rossz a telített zsírsav?
Alapvetően rossz.
A kókuszzsírmániások azzal kampányolnak, hogy a kókuszzsír azért kivétel, mert más a lánchossza.
Az igazság meg az, hogy nincs olyan kutatás, ami igazolná, hogy a kókuszzsír hosszútávon kevésbé káros, mint más, rövidebb lánchosszúságú telített zsírok.
Tehát érdemes őket inkább kerülni.
Én nem vagyok szakértő, de szerintem az nem mindegy, hogy hő hatására hogy viselkednek.
Magyarul cseszheted a 300 Ft-os napraforgó olajadat, ha valamit sütsz benne, már nem egészséges, míg úgy tudom, hogy a kókuszzsírnál (és általában minden zsírnál) ez nem áll fenn.
Nem, a 3. a füstölési pontra célzott ami fontos a sütésnél.
A nparaforgóolaj egyébként kifejezetten egészséges, mi a baj vele? Az étolaj az, ami problémás a hidrogénezett zsírsavak miatt.
Igen, arra cèloztam.
A telített zsírsavat amúgy nen kell úgy beállítani, kèrdező, mintha ennèl belőle egy kicsit, akkor szörnyethalnál. Nagy mennyisègben nem èrdemes fogyasztani.
A transz zsírsav is telítetlen, mègis káros.
Ahogy írod, ezzel maximálisan egyetértek.
Nem arról van szó, hogy kis mértékben meghal tőle az ember, de a kókuszzsír hype-ot például nem tudom támogatni, mivel egyáltalán nem bizonyított egyenlőre, hogy káros-e vagy sem. Kis, normál mennyiségben egyik zsírral sincs baj, de az meg a másik véglet hogy akkor csak disznózsír vagy csak kókuszzsír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!