Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha a lencsét áztatom 3-4 órán...

Ha a lencsét áztatom 3-4 órán át és utána a vizet leöntöm róla (tehát leszűröm) és utána mégegyszer felöntöm és úgy főzöm, akkor mennyi tápanyag vész kárba?

Figyelt kérdés
2017. máj. 25. 21:00
 1/10 anonim ***** válasza:
46%
Sok, mi értelme áztatni?
2017. máj. 25. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Miért? Nem kell áztatni?
2017. máj. 25. 22:04
 3/10 anonim ***** válasza:
46%
Minek kéne? Kb 6 féle lencsét eszek, de mind puhára fő 10-20 perc alatt, mindenféle praktika nélkül
2017. máj. 25. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
De nincs tőle bélszélviharod? Mivel azért szokták áztatni 2-3 óráig (még rá is van írva a csomagolásán, hogy 2 óráig áztatni ajánlott és ugyanabban a vízben megfőzni).
2017. máj. 25. 22:26
 5/10 anonim ***** válasza:
46%
Nincs semmi bajom tőle, ha neked van, akkor eszel egy kanál ecetet is hozzá vagy pár paradicsomot, citromos vizet stb és nincs gond
2017. máj. 25. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Vagy, mikor főzöm a főzeléket, akkor ecetet is rakok bele (mivel szoktak) és még tovább is eláll, ugye?
2017. máj. 25. 23:18
 7/10 A kérdező kommentje:
A kávé milyen hatással van rá? Mivel miután eszek szoktam rá inni kávét, hogy a vas lassabban szívódjon fel (mivel ha bedobok 300 grammot, azért abban sok vas van nagyon).
2017. máj. 26. 09:05
 8/10 anonim ***** válasza:

A fitátok vesznek kárba, amikért nem kár. Az áztatás könnyebben emészthetővé teszik a lencsét, az áztatóvizet le kell önteni. Egyes helyeken azt ajánlják, hogy 12-24 órán keresztül áztassuk szobahőmérsékleten és többször öntsük le a vizet.

A vas miatt ne aggódj, kb. 5%-a szívódik fel a növényi vasnak. A kávé hatására kevesebb, ha C vitamint is eszel, akkor valamivel több.

2017. máj. 26. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Tehát a kálium nem veszik kárba?
2017. máj. 26. 11:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem, az ásványi anyagok egy része a főzés során a főzővízbe kerül, de ha azt is elfogyasztod, akkor nincs veszteség. A vitaminok egy része hőre érzékeny, de a lencse esetében nem jöhet szóba a nyersen fogyasztás.
2017. máj. 26. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!