Mik a tapasztalatok a napi 4-5 étkezéssel?
Sportoló vagyok, régen napi 1X edzettem, és 3X ettem: Reggelire és ebédre viszonylag több, kalóriadúsabb ételt, vacsorára pedig kevesebb kalóriát vittem be, és éhezés nélkül egész jól elvoltam. Aztán idővel áttértem a napi 2 kiadós étkezésre (lusta voltam suliban kaját vinni, kényelmesebb volt így), és kb 2X annyit edzek (napi 2 edzés), így a kalóriaigényem is nagyobb. Egyébként sok jót olvastam erről, hogy az időszakos böjt milyen jó, meg hogy nem feltétlen kell sport mellett napi 4-5-6X enni. Egy ideig működött is, de kezdem úgy érezni, hogy ez a kiegyensúlyozatlanság rossz hatással van rám. Hozzászoktam ahhoz, hogy egyszerre sokat eszem, és már napi 2 étkezéssel is hízok, aminek az egyik fő oka, hogy amitől 1 éve pl teli voltam, az ma meg se kottyan, és nagyon későre érzem, hogy jóllaktam. Mostanában mindíg próbáltam kevesebbet enni a 2 nagy étkezés során, de szinte mindíg kudarc a vége. Úgy döntöttem, átállok a napi 4-5 étkezésre (ebből 1-2 nasi, pl egy gyümölcs).
Szerintetek át lehet állni egyik napról a másikra?
Mármint nem lesz nehéz kibírni, hogy eddig napi 2X ettem bőségesen, mostantól meg napi 2X eszek átlagos mennyiséget, 1X keveset, és 1-2X valami kis nasit?
Valami tipp esetleg, hogy hogy csináljam, esetleg személyes tapasztalat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!