Ildikó60 kérdése:
Fogyaszt még valaki rajtam kívül nagyon sok gyömbért?
Mik a tapasztalatok, lehet káros hatása is?
Minden káros ész nélkül fogyasztva még a tiszta vízis ! Ha nem is most, esetleg lehet, hogy később. Amugy nem szoktál fázni,vagy kihűlni az ujjaid.
2016. nov. 14. 22:27
Első, ez igaz, mindent túlzásba lehet vinni, de kérdés, hogy a kérdező és a gyömbér esetében ez megtörténik-e?
Sajna a kérdésre nem tudom a választ, de a gyömbéres pörkölt érdekesen hangzik. Én csak aranytejbe és néha sütikbe vagy limonádéba teszek gyömbért, de nyilván tág lehetőségek vannak :)
2016. nov. 14. 22:59
Nem tudok róla, hogy lenne káros hatása, esetleg hozzászokik a szervezeted, de lehet, hogy nem. Vagy, mint más csípős ételek, kikezdheti a gyomrodat, de ezt éreznéd. Én is gyakran (majdnem minden nap) használom édes és sós ételekbe fűszerként. Ha megtámad a nátha, rögtön elkezdek gyömbérteát inni, 3 bögre után többnyire már semmi bajom. De nyersen nem szeretem, nekem túl csípős... Anyukám a tormára esküszik, sokszor eszi, meg nyers gyömbért is néha, és ő is nagyon ritkán lesz beteg.
2016. nov. 14. 23:05
4/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok, köszönöm mindhárom választ.
1. Válaszadónak: de igen, gyakran jégcsap a kezem és a lábam, ezért is örülök ennek a természetes fűtőanyagnak.
2. Válaszadónak: köszi az aranytej ötletet is, utánanéztem a neten, mert sose hallottam.
3. Válaszadónak: Én céklába is gyömbért főzök torma helyett, mert míg (legalábbis én) kidobom a tormát a céklából, a gyömbér nagyon finom benne, azt is megeszem.
1. Vagyok. Mikor szokott a lábad,kezeid kihülni? Este vagy reggel nappal? Mennyi ideig melegít a gyömbér miután eszel?
2016. nov. 16. 22:03
6/10 A kérdező kommentje:
Délután, estefelé hűlnek le a végtagjaim, reggel sosem hidegek. A gyömbért este nem eszem, hanem iszom, Juicét facsarok belőle, citromot teszek hozzá, kb 1 heti adagot csinálok belőle. Esténként jó meleg vízzel jó csípős teát készítek belőle, kvázi hígítom. Markolászom a forró bögrét, és kortyolgatom a tartalmát. Jó egy óra hosszára felmelegít, aztán jöhet még egy pohár, esetleg újabb egy óra múlva egy harmadik. A lakásban 20-21 fok van, nem is fázom, csak a kezem.
Én gyakran /1-2 naponként/eszem nyersen gyömbért. Lekanyarítok egy 3-4 mm-es szeletet, lekaparom a héját és elrágcsálom. Csípi-csípi a torkom de olvastam a jótékony hatásairól és szerintem ennyit el lehet viselni a cél érdekében. Eddig én sem lettem influenzás.
Ma viszont ledöbbentem, mert egy ismerősöm,akinek elmondtam, hogy nyersen eszem a gyömbért, elszörnyedve mondta, hogy ezt nem szabad. Szerinte a gyömbér nyersen mérgező és csak áztatva pl. teának szabad fogyasztani.
Ez tényleg igaz?
2017. febr. 14. 19:50
Nyersen is ajánlják a fogyasztását, sehol sem olvastam olyat, hogy mérgező lenne. Inkább méregtelenítő, nem lehet, hogy az ismerősöd félreértette? :)
2017. febr. 14. 22:46
Én is erre gondoltam, hogy félreértette. Arra is gondoltam, hogy ő ellene van a természetes dolgoknak és talán azért mondta.
2017. febr. 15. 09:17
10/10 A kérdező kommentje:
A gyömbér legfeljebb a vírusok számára mérgező. Én már másfél éve iszom minden nap a hígított préselt levét, amilyen erősen csak tudom.
Kapcsolódó kérdések: