Miért reklámozzák, hogy a Himalaja, meg a parajdi sók a jók és a sima konyhasó káros a szervezetre (holott ez nem igaz)?
Figyelt kérdés
Az igaz hogy a kálium-jodád és a csomósodást gátlók(E535,E536) nem egészségesek, de lehet kapni (Patikában is, meg bevásárló központokban is) adalékmentes sót. (Pl.: 130 Ft/kg-ért is lehet kapni Tassi adalékmenteset. Tehát amiben nincs csak NaCl (97-98%) és a maradék 2% egyéb (Mg, Ca, SO4, K). Ezek nem károsak.2017. ápr. 30. 09:28
2/6 anonim válasza:
Jódozott só kell a szervezetnek.
3/6 anonim válasza:
Az adalékmentes só is fel van dolgozva,így a legtöbb értékes ásványi anyag,nyomelem kiveszik belőle,viszont nemkívánatos eljárásoknak vetik alá.
Kb.olyan a kólönbség,mint ha megeszel egy egész gyümölcsöt amiben ugye van gyümölcscukor is,meg megeszel egy süteményt,amiben finomított kristálycukor van.
5/6 anonim válasza:
400 alatt is vehetsz Himalája sót... Több ásványi anyag van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!