Nektek befolyásolja/ta a teljes kiőrlésűekről feldobott téma (mérgező-e, vagy sem) a táplálkozási szokásaitokat?
Erről még nem hallottam, de egyszer elhagytam a glutént pár évre s azóta nem tudok visszaszokni, mondjuk jobb is, ha kerülöm a szénhidrátbombákat.
Viszont annyi ellentmondó cikk van, s olyan kevésről sejtem vagy tudom, hogy jó vagy nem jó, hogy alapvetően a szervezetem jelzéseire szeretek hagyatkozni. Annak pedig semmi baja a tk vagy a nem tk lisztekkel, csak ne vigyem túlzásba.
Amúgy a zöldség is mérgező valamilyen szinten, ha már itt tartunk. A bio valamivel kevésbé, gondolom, de az sem egy egészséges bolygón terem, hanem mérgek közelében...
A teljes kiőrlésű dolgoknak vannak előnyeik, amik az adott embernél rengeteget számíthatnak... Hogy melyik mennyire jó, az bizonyosan nem egyszerű téma, nem mindegy, konkrétan miről s kiről van szó.
#1 nem nagyon olvasom a ripostot csak ezt a cikket dobta ki elsőre a google azért linkeltem.
Amúgy a tényekben is 1 hete kb erről volt szó. Bár én úgy vagyok vele , hogy már minden mérgező, meg toxin, meg rákkeltő..sajnos.
Nem tudom, feltűnt-e bárkinek is, hogy ez egy reklám. A lisztmentes liszt, meg egyéb mentes dolgok reklámja.
Az igazság az, hogy a teljes kiőrlésű és a fehérlisztből készült termékekben is előfordulhat a fusariumtoxin, vagy mi ösztrogénszerűen viselkedik, amennyiben az alapanyag ellenőrizetlen helyről származik. Bármely liszt csak ún.minőségi gtanusítvánnyal hozható forgalomba, ami azt jelenti, hogy laboratóriumilag be van vizsgálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!