A teljes kiőrlésű kenyér károsabb lenne mint a fehér kenyér?
Egy agrár mérnök prof mondta ezt nekem hogy az rosszabb ugyanis lehet hogy jobb a GI indexe viszont pont amiatt rosszabb mert ott mindent bedarálnak, az olyan részeket is mint a héja stb. Amiben a növény kezelés során felhasznált vegyszer leginkább elraktározódik.
Azt mondta egyedül a bio teljes kiőrlésű a jobb de azt elég nehéz beszerezni és nagyon drága
Adalék máshonnan a fentiekhez:
"Mivel az anyarozs hatóanyagai közé tartozik többek közt a lizergsav (az LSD alapanyaga), ezért mérgezés esetén hallucinációk, hisztérikus kirohanások is jelentkezhetnek. Egy amerikai pszichológusnő és egyben történészkutató a korabeli események és dokumentumok tanulmányozása alapján feltételezi, hogy anyarozsmérgezés válthatta ki azokat a hisztérikus kitöréseket, amelyek 1692-ben a salemi boszorkányperhez vezettek a Massachusetts állambeli Salemben."
Amúgy nem érint különösebben a dolog, én eleve az ízét nem bírom a teljes kiőrlésű cuccoknak. A fentiek inkább csak érdekességek.
Házilag süss kenyeret, ha van rá időd és fontos.
(Van kenyérsütő gép, ez ugye tudod?)
Azt teszel bele amit szeretnél, időzítheted is, stb.
A Teljes kitörlésűnek is meg van az előnye, ízre is és ásványokban gazdagabb.
A fehér kenyér sikértatalma is lényeges.
Ha a kenyérsütés fontos Neked, akkor magadnak süss otthon.
Annál jobb nincs.
Csak az időigényes és tudás.
Minden kettő jó.
A teljes kiőrlésű ásványokban jobb.
Nem tudom,figyelj,én szoktam enni,meg rozspelyhet,zabpelyhet is,de még mindig itt vagyok egészségesen,és eltelítenek,jól lakok tőlük,energiát is adnak,székletet is rendezi.
Mondj egy olyan egészségesnek tartott élelmiszert,amivel nincs valami baj valaki szerint?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!