Miért egészségesebb a teljes kiörlésű lisztből készült kenyér mint a fehér kenyér?
Figyelt kérdés
2016. okt. 15. 11:54
1/8 anonim válasza:
Mert lassabban szívódik fel, alakul glükózzá, vércukorrá. Ha egyszerre sok cukor kerül a vérbe, akkor a nagy része zsírrá fog alakulni, így hízik az ember.
Ha kevés cukor kerül a vérbe, mert kevés szénhidrátot eszel egyszerre, vagy lassú felszívódású CH-t eszel, akkor az inzulin képes csak a sejteknek adni, nem lesz feleslegesen sok cukor a vérben, ami menne zsírba.
Cukor kell a szervezetnek, abból kap energiát, viszont általában sokat eszünk egyszerre belőle és miután az inzulin a sejteket "megetette" a maradékot zsírba rakja, vagy ha kemény edzés után vagy akkor feltölti az izmokat, (glikogénnel=cukor).
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2016. okt. 15. 12:23
3/8 anonim válasza:
Én azért veszek teljes kiőrlésű termékeket, mert nem készülnek hozzáadott cukorral, nincs bent cukor. A fehér kenyérben és társaiban viszont nem is gondolnád, hogy van. És nekem az íze is jobb. Meg, amit az első írt, de az annyira engem nem érint.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2016. okt. 15. 15:10
5/8 anonim válasza:
Ezen kívül a teljes kiőrlésű termékek tartalmaznak sok ásványi anyagot, amit a finomlisztesek nem, illetve gazdagok rostokban, ami jót tesz az emésztésnek.
6/8 A kérdező kommentje:
Értem :)
2016. okt. 15. 15:15
8/8 anonim válasza:
Amiért a barna cukor és a barna rizs is egészségesebbek, mint a fehér társaik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!