Miért hízok mióta vegetáriánus vagyok?
A szója egy ritka egészségtelen étel! Ha túlzásba viszed felborítja a hormonháztartásod. Nem véletlen, hogy az ázsiaiak fermentálva eszik, csak itthonra adják enélkül.
Vissza a témához: Én 4 éves korom óta vagyok vegetáriánus. És bizony, ha az ember szénhidráton, krumplin, péksütiken él, könnyen elhízhat.
Én is voltam már a jelenlegi súlyomnál majdnem 20 kilóval több.
Alacsony glikémiás indexű ételekkel fogytam le. Ez a diéta hús nélkül is működik, egyszerű betartani és látványos eredmény érhető el vele.
Nem a konkrét "édesség" fogyasztás a baj, mert desszertnek fel lehet fogni egy szelet habos csokitortát és egy tál epret is.
A szénhidrátokra kell odafigyelni. Én pl. semmibe nem teszek cukrot, de még cukorpótlót sem (az is cukor, csak nem a közismert répacukor formában!!!) Egyáltalán nem hiányzik. Azóta érzem, hogy pl. a tej önmagában is édes.
Én magas glikémiás indexű ételekkel is fogyok, sőt még akkor is, ha 50gramm kristálycukrot burítok a banán eper smoothiem-ba...
Ha kcal minusz van, akkor fogysz, akármilyen a glikémiás indexe annak a kajának...
Max szenvedsz az éhségérzettől... pont ez a lényege a kiszámolt étrendnek... hogy nem az határozza meg, mennyit eszem, hogy épp éhes vagyok e vagy nem, hanem hogy éppen minek van itt az ideje...
5gramm*testtömeg ch, 60-100gramm fehérje, 50gramm alatt zsír, jön a tömeg szépen lassan
4gramm*testtömeg ch nál pedig már fogyok szépen lassan... persze ez csak a rendszeres sport mellett működik... úszom, futok, bringázom és időjárás szabadidő függbényében kajakozom, szörfözöm.
Ha a sporttal leállnék, valószínűleg 3gramm*testtömeg is hozná a zsírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!