Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért hízok mióta vegetáriánus...

Miért hízok mióta vegetáriánus vagyok?

Figyelt kérdés
Kicsivel több mint fél éve vagyok vegetáriánus, és azóta felszedtem pár kilót. Semmilyen húst nem eszem és igyekszem minél kevesebb állati eredetűt enni. Tofut, babot, stbt eszem, az édességeket is kerülöm. Sok zabkását eszem, lehet, hogy az hízlal?

2017. ápr. 4. 19:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha több kcalt eszel mint amit felhasznállsz, akkor hízol... ez ilyen rohadt egyszerű
2017. ápr. 4. 20:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy sok feher lisztes, cukros, zsiros dolgot eszel?
2017. ápr. 5. 07:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy túl sok szénhidrátot eszel. Aztán lehet még hormonális háttere is (a szója is be tud kavarni).
2017. ápr. 5. 12:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, úgy érzem a szójától kicsit puffadok is, lehet hogy azt hanyagolnom kéne. Nem eszem zsíros dolgokat
2017. ápr. 5. 19:17
 5/7 anonim ***** válasza:
61%

A szója egy ritka egészségtelen étel! Ha túlzásba viszed felborítja a hormonháztartásod. Nem véletlen, hogy az ázsiaiak fermentálva eszik, csak itthonra adják enélkül.

Vissza a témához: Én 4 éves korom óta vagyok vegetáriánus. És bizony, ha az ember szénhidráton, krumplin, péksütiken él, könnyen elhízhat.

Én is voltam már a jelenlegi súlyomnál majdnem 20 kilóval több.

Alacsony glikémiás indexű ételekkel fogytam le. Ez a diéta hús nélkül is működik, egyszerű betartani és látványos eredmény érhető el vele.

Nem a konkrét "édesség" fogyasztás a baj, mert desszertnek fel lehet fogni egy szelet habos csokitortát és egy tál epret is.

A szénhidrátokra kell odafigyelni. Én pl. semmibe nem teszek cukrot, de még cukorpótlót sem (az is cukor, csak nem a közismert répacukor formában!!!) Egyáltalán nem hiányzik. Azóta érzem, hogy pl. a tej önmagában is édes.

2017. ápr. 5. 21:00
 6/7 anonim ***** válasza:
47%
Ja, és hangsúlyozom, hogy a zsírtól nem hízhatsz, csak a szénhidráttól (=cukor, keményítő).
2017. ápr. 5. 21:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Én magas glikémiás indexű ételekkel is fogyok, sőt még akkor is, ha 50gramm kristálycukrot burítok a banán eper smoothiem-ba...

Ha kcal minusz van, akkor fogysz, akármilyen a glikémiás indexe annak a kajának...

Max szenvedsz az éhségérzettől... pont ez a lényege a kiszámolt étrendnek... hogy nem az határozza meg, mennyit eszem, hogy épp éhes vagyok e vagy nem, hanem hogy éppen minek van itt az ideje...

5gramm*testtömeg ch, 60-100gramm fehérje, 50gramm alatt zsír, jön a tömeg szépen lassan

4gramm*testtömeg ch nál pedig már fogyok szépen lassan... persze ez csak a rendszeres sport mellett működik... úszom, futok, bringázom és időjárás szabadidő függbényében kajakozom, szörfözöm.

Ha a sporttal leállnék, valószínűleg 3gramm*testtömeg is hozná a zsírt.

2017. ápr. 5. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!