Miért vesznek az emberek sokféle vitamint egy komplex multivitamin helyett?
Figyelt kérdés
Én mostanság kezdtem el edzeni és azt mondták szedjek multivitamint. Vettem egy dobozzal 30 db ásványi anyag (10 féle) kapszula, meg 30 db 19 összetevős vitamin (napi adag 100% vagy annak többszöröse) +kivonatok (zöld tea, tökmag, stb). 3000 Ft egy hónapig elég. Ez valami átverés vagy miért ilyen olcsó? Ha egyenként veszem meg kijön vagy 20 000Ft-ra.2017. ápr. 3. 21:22
11/12 anonim válasza:
Én szimplán azért szedek a multi mellé külön vitaminokat mert nagy fizikai igénybevételnek vagyok kitéve, a szervezetem sokkal többet igényel, mint egy egész nap ülő munkát végző emberé, és úgy gondolom kell a plusz, illetve vannak olyan vitaminok amik a multiban kevésbé nagy dózisban vagy egyáltalán nem találhatóak meg. Nekem nagyon jó multim van, de szedek még mellé vasat, halolaj kapszulát, E-vitamint és B-komplexet is.
12/12 anonim válasza:
1-hez: természetes anyagokból, tátlálékkal nem tudsz megenni annyi mennyiséget, hogy a napi szükségletedet biztosítsa. Ezért kell pluszban bevinni a vitaminokat, hiszen a szervezet anyagcsere folyamataihoz nélkülözhetetlenek.
5-höz: a B3 vitamintól(niacin) te ugyan nem pisilsz sárgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!