Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A hutoben tarolt mizo tej...

Xma kérdése:

A hutoben tarolt mizo tej miert dragabb es miert kevesebb a fogyasztasi datuma mint a kintinek?

Figyelt kérdés

2017. márc. 30. 15:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Mert a "kinti" tej tartós tej. Hónapokig eláll, mert azt speciálisan hőkezelték.

A hűtött tejet máshogy kezelik, az nem olyan tartós.


Tartós tej hőkezeléséről bővebben:


„Kevesen ismerik azt az eljárást, amely során az UHT tej készül. „Az UHT (ultra high temperature treated – magas hőfokon kezelt) tej az ultramagas hőmérsékletű hőkezelésnek és a speciális italos kartondoboz-csomagolásnak köszönhetően őrzi meg minőségét hűtés nélkül akár 3-6 hónapig” – mondta Posztós Zsuzsanna, a Tetra Pak marketingvezetője


Az UHT hőkezelés során a tejet nagyon rövid időre (2-3 másodpercre) felhevítik, nagyjából 135–137 Celsius-fokra. Ezután gyorsan lehűtik és aszeptikus, azaz fertőző anyagoktól mentes környezetben aszeptikus csomagolásba töltik. Így az összes mikroorganizmus elpusztul. Az italos kartoncsomagolás pedig megakadályozza, hogy a tej fénnyel és levegővel érintkezzen, ezért nincs szükség tartósítószerre.

2017. márc. 30. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Fura, mert arról volt szó, hogy a nem UHT tej, tehát a hűtőben tárolt lesz olcsóbb.
2017. márc. 30. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
a vitamin tartalmuk ugyanaz?
2017. ápr. 2. 01:04

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!