Hogy érhetem el, hogy ne piluffadjak a babtól?
Vegetáriánus akarok lenni.De erőemelő cagyok,szóval sok fehérjére van szükségem.És a bab a legjobb fehérjeforrás.De nagyob puffadok tőle.Most is ettem és egész éjjel nem aludtam mert fájt a hasam és jött a gáz.
De nagyon sok babot kell ennem
Csak babból nem elég fehérjét bevinni, mert metioninból nagyon kevés van benne. A metionin egy aminosav, amelynek hiányában csökken a hasnyálmirigy enzimtermelése és nő a koleszterinszint. A babot rizzsel, egyéb gabonákkal vagy kukoricával szokták kiegészíteni, hogy minden aminosav meglegyen, ami ahhoz kell, hogy ne legyen fehérjehiányod.
Másrészről sokan nem tudják megfelelően megemészteni a babot, elég nehezen emészthető étel. Sokáig kell áztatni (24 óra), majd babérlevéllel ízesítve puhára főzni. Ha így is gondot okoz, vidd be másból a fehérjét. A vegetáriánusok közül sokan esznek tojást, ebből teljes értékű fehérjéhez jutsz, a sárgájában sok vitamin és egyéb hasznos tápanyag van (pl. esszenciális zsírsavak).
Szerintem nem ártana sokat olvasnod a témáról, mert úgy tűnik, alapvető dolgokkal sem vagy tisztában.
Nos a bab azért puffaszt, mert van benne egy olyan szénhidrát, amit csak bizonyos baktériumok képesek lebontani jelentős gáztermelés kíséretében...
Alapjáraton kevés ilyen baktérium él bennünk, szóval lassan bontódik és sokáig eregetünk... ha sokáig rendszeresen fogyasztqsz babot, meg egyéb hüvelyest, akkor el fog szaporodni ez a baktérium a beledben és gyorsabban le fogja bontani... én pl régen egész nap fingadoztam 1 tányér bablevestől, mostanra 3-400gramm bab is le tud csúszni, rá 2-3 órával eregetek néhány hatalmasat, aztán kész vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!