A veganok nem epitik le teljesen az izmaikat? 15/l
Tanulj meg olvasni nem azt írtam hogy az áldozatok végelgyengülésben a réten halnak meg hanem hogy amíg élnek akár egy percig is nem voltak ketrecekbe zárva egy húsfeldolgozó gyárban.
Az ő haláluk természetes folyamat de az ember amit csinál az indokolatlan állatkínzás mert csak azért hoz világra ilyen lényeket hogy felhízlalja és levághassa. Eközben ezek az állatok nem hogy egy percig nem élnek hanem hosszú hetekig szenvednek. Vegyél magadnak észt.
" Beleértve az emberrel állítólag közeli rokonságban lévő gorillát, ami _gyümölcsökön_ él. "
Nem nem gyümölcsökön él. Alapvetően növényevő, rügyeken stb, de ha alkalma van rá bogarakat férgeket eszik, meg pl a saját elhullott vagy általa meggyilkolt társait és egyéb dögöket amiket talál. Az emberhez legközelebb álló csimpánzok meg bonobók pedig rendszeresen vadásznak kisebb állatokra.
" Tanulj meg olvasni nem azt írtam hogy az áldozatok végelgyengülésben a réten halnak meg hanem hogy amíg élnek akár egy percig is nem voltak ketrecekbe zárva egy húsfeldolgozó gyárban."
Ezzel az a probléma, hogy a kegyetlenséget és a szenvedést nem tudjuk objektíven mérni, nincs erre semmiféle mérőeszköz vagy mértékegység. Ráadásul igazolták az etológusok vizsgálattal, hogy a zsákmányállat, ami ragadozóval találkozik PTSD szerű tüneteket fog mutatni. Na meg az se lehet túl kellemes, hogyha valamilyen állatnak a ragadozó élve harapja le a tökeit, rágja szét a belét, stb.
A hülyeség egy dolog, de az inkozekvens hülyeség már egyenesen visszataszító. Ha elítéled az állatok szenvedését, akkor tartsd a nézőpontod konzekvensen és próbáld meg kitalálni, hogyan lehet megállítani a ragadozást. Vannak olyan vegánok, akik szerint az érző, moralitással rendelkező lények kötelessége a szenvedés megszüntetése, és ők azt gondolják, hogy a jövőben valamiféle genetikai reprogramozással, vagy valami más tudományos módszerrel a predációt meg kell szüntetni. És ha valaki vegánnak vallja magát, akkor igenis ez a konzekvens álláspont.
Inkonzekvens PSTD (nem is tudom mit jelent) barátom harmat gyenge vagy.
Akkor megint hátha megérted.Tegyük fel hogy egy szabad országba születsz ahol jogod van sok mindenhez és szabadon mozoghatsz , és tegyük fel hogy észak kóreába születsz ahol ketrecben vagy és tudod hogy az egész életedet abban a nyomorúságos ország méretű ketrecben kell leélned.
Nem mindegy , ha istent játszol a jóisten hova pottyant le .Az ember mint az vágómarha istene felel a tettéért.
A szenvedésről csak annyit hogy míg a vágómarha fájdalommentesen hal meg de egész élete egy fájdalom addig a vadon élő állat egész élete élet és csak pár percig szenved amíg el nem vérzik de ez is hülyeség mert nem a tökeit szokták leharapni és kínozni a vadállatok , én nem tudom milyen filmet nézel de vicc. Általában a nyakat támadják mert tudják hogy a zsákmány mielőbbi kivégzése a cél nem pedig a hosszas fárasztás és kínzás . Ha az ütőeret elharapják akkor fél percen belül már nem érez a zsákmány semmit ahogy az ember sem elájul és kész vége.
Megint csak butaságot beszéltél de legalább próbálkoztál.
Vannak vegán sportolók, testépítők és erősemberek is. Nyilván beviszik a szükséges fehérjét. Mi ebben a furcsa? Növényekből nem annyira nehéz bevinni, maximum extrém alacsony kalóriaigény vagy trükkös étrend esetén jelenthet problémát (pl. extrém szénhidrátszegény vegán étrend, szója nélkül, na az már kihívás. de én vállalnám egy időre, a napi kis 70-80 gramm fehérjémet nem nehéz összehozni így sem, csak az aminosavprofilt kéne tanulmányoznom hosszabb távnál).
Száraz hüvelyeseket én sem eszem, ahogy gabonát is keveset. Az én növényi fehérjeforrásom a többi zöldség és az olajos magvak. Mindkettőből elég rendesen tud jönni a fehérje (persze a különböző zöldségek eléggé más összetételűek) s nekem a zöldborsóval semmi bajom. Aki eszik gabonát, annak az is fontos fehérjeforrás lehet. Nincs benne olyan rengeteg, persze, de némelyikben több van és kalória úgyis kell, ez a legtöbb vegánnál főleg szénhidrátból jön (ha zsírra alapoz inkább, akkor jönnek be az olajos magvak s a szója s ott vannak a zöldségek, mindkét esetben).
Ha napi szinten edzel, attól miért maradna meg az izmod elég fehérje nélkül? Inkább még inkább lebomlik, hiszen növeled a fehérjeigényedet azonos fehérjebevitelnél, plusz túledzed magad.
Ha maximum csak egy nagyon keveset sportolsz, úgy is lebontja a szervezeted a bizonyos izmaidat egy bizonyos mértékig. Mert a szervezeted arra törekszik, hogy mindig a legkevesebb energiát kelljen használnia. Ha nem használod az izmaidat sokáig, akkor azok nem fognak maguktól felépülni, épp ellenkezőleg.
Párom 2 éve vegán. Heti 3-4x edz rúdfitneszt (oktatja is mellesleg). Nagyon izmos. A háta, a válla, karja, hasa, mindene. Nem porozik. Csupán hüvelyesek, gabonafélék, zöldségek, olajos magvak stb. kombinációja. Nem kell napi szinten, ha nem akarsz, de edzés után fehérjében gazdagabb ételt érdemes bevinned, hogy beépüljön az izmaidba.
Én fél éve vagyok vegán. Kevesebbet tudok edzeni, mint ő. Ülő munkát is végzek. Nekem a karom és a mellkasom izmosabb, mert a többi izomcsoportot sajnos elhanyagolom. De mikor húst is ettem, tejet, tojást, akkor sokkal gizdább voltam. Keveset is edzettem.
Tehát a lényeg, hogy így is és úgy is lehet izmot építeni és ugyanúgy el lehet veszíteni.
" ketlem, hogy elegendö mennyisegu feherjet be lehet ugy vinni, hogy nem eszik valaki napi szinten nagy mennyisegu huvelyest."
Annak ellenére, hogy én különösebben nem is figyelek a fehérje bevitelemre, általában az ajánlott napi 50 grammot túl is szoktam lépni. Ha cronometer-be ha beírod, hogy mit eszel, pontosan kitudja számítani a tápanyag tartalmakat.
Amennyiben a glutén emésztésével nincs problémád, akkor az egyik legolcsóbb és egyben teljesen komplex fehérjeforrás a búzasikér.
Ha ez nem jöhet szóba, akkor más gabonafehérjék is ugyanolyan jól hasznosíthatók. Ezenkívül a magvakban is megtalálható az összes esszenciális aminosav. Minimális fehérjetartalom pedig mindenben van, még a 811 étrend követői is betudnak vinni napi 50 grammot.
Zsírt nagyon könnyű bevinni: a magvaknak átlagosan 65%-a zsír, legtöbbjük egészséges, tele vannak többszörösen telítetlen zsírokkal, omega 3-mal és kisebb mennyiségben omega 6-al is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!