Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A méz mennyire "fogyókúraellen...

A méz mennyire "fogyókúraellenes"? És mennyire egészséges?

Figyelt kérdés
2010. máj. 10. 20:37
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
egészséges végülis, de fogyokúraellenes az tuti. a szervezetben sajnos úgy lép be a lebontásba, hogy zsírrá alakul, másra nem jó(tehát csak energiának jó, ha az éppen pont jó szinten van azonanl zsírként rakódik le). ezt sokan nem tudják, magam is meglepődtem, mikor tanultuk.
2010. máj. 10. 20:41
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2010. máj. 10. 21:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

méz nem fogyókúraellenes...nem kell egy kilót zabálni belőle...cukor ugye, de sok vitamin és ásványi anyag van benne, serkenti az emésztést és javítja a vitaminok, ásványi anyagok felszívódását.... a fruktóztartalma miatt hosszabb időre megemeli a vércukorszintet, vagyis kevésbé leszel éhes...ráadásul segít az immunrendszerednek is...egyed nyugodtan fogyókúra alatt pl. mézes mustáros csirkemell: 2 ek méz egy kis olaj + 1 ek dijoni + szeletelt csirkemell - 1 napot állni hagyod hűtőben és másnap grillezed

citromos-mézes tea is mehet

2010. máj. 10. 21:36
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2010. máj. 11. 07:00
 5/8 A kérdező kommentje:
A kérdést egyébként amiatt tettem fel, mert hajlamos vagyok édesség helyett mézet enni. Ami önmagában nem lenne baj, nagyon szeretem, csak nem tudtam, mennyire "ártok" vele magamnak.
2010. máj. 11. 07:01
 6/8 anonim ***** válasza:

a mez sokkal egeszsegesebb mivel egyszeru cukrokat tartalmaz. a tobbszorosen osszetett cukor nagyobb problemat jelent a szervezetnek, ilyen a sima kristalycukor.

valamint a mez ha nyers, tartalmaz elo enzimeket amelyek segitenek az emesztesben. kaloriaban ugyanannyi, talan tobb is, de mas a felszivodasi mechanizmusa es a szervezet jobban hasznositja, nem raktarozza akkora mertekben.

2010. máj. 16. 11:18
 7/8 anonim válasza:

Hogy fogyó kura elenes az nem tom de az biztos hogy egészséges!!!

antibiotikum helyett is használják!!és soha nem romlik meg!!!

Szoval inkább mézet egyél mint azt a sok cukrott!!!

2010. máj. 16. 13:07
 8/8 anonim válasza:

Azt azért nézd meg, h. hol veszed, mert ha külföldi, hőkezelt a méz, elveszíti a jótékony enzimek és vitaminok nagy részét.

Próbáld meg magyar termelőtől vásárolni.

2010. máj. 17. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!