Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Candida diéta alatt miket...

Candida diéta alatt miket lehet enni és mik tilosak?

Figyelt kérdés
Minden weboldal mást ír. Leírnátok/linkelnétek a szerintetek korrekt verziót?

2017. márc. 1. 00:27
 1/6 anonim ***** válasza:
37%
Miert akarsz dietazni? Fogamzasgatlot szedsz?
2017. márc. 1. 00:42
 2/6 anonim ***** válasza:
A cukrot ki kell zárnod,ez a legfontosabb.De nem csak a a szacharózt,hanem sajnos a legtöbb gyümölcsöt is.
2017. márc. 1. 09:32
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem szedek fogamzásgátlót.

Nem igazán eszek gyümölcsöket, cukrot pedig csak a kávémba használok, de azt gond nélkül el tudom hagyni. Mivel vegán vagyok, így sok (elvileg) tiltólistás dolog alapból kiesik nálam, de azért érdekelne egy korrekt iránymutató étlap.

2017. márc. 4. 21:52
 4/6 anonim válasza:

Szia!

Van egy elég korrekt oldal, a vegida.hu

Ismerősöm innen tájékozódott. Az alapanyagok résznél van összeszedve, hogy mit lehet enni és mit nem. Sok sikert!:)

2017. márc. 14. 14:12
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezt a diétát csinálom. Sajnos sok marhaság van fent a neten. Vegánként bajban leszel mert a diéta szigorú és ha állati fehérjét meg zsiradékot sem eszel akkor könnyen kaphatsz citamin hiányt vagy fogsz lefogyni nagyon a diéta végéra. Így lehet többet ártasz mint használsz. Ha vegánként akarod csinálni akkor keress fel egy dietetikust, és gastroenterológust mert kell az orvosi felügyelet és ellenőrzés. Egyébként a lényeg hogy ne egyél semmit amiben hozzáadott cukor van. Minimalizálni kell q cukorbevitelt. Erre kell figyelned a zöldség gyümölcs fogyasztásnál is. Gyümölcsből csak kevés savanyúbb alma fogyasztható az első hónapban, zöldségből kukorica borsó hüvelyesek nem. Később kevés bogyós gyümölcs vagy őszibarack körte ejető. Értsd heti 1-2 szem. Kenyérbő csak tönköly, teljeskiőrlésű rozs vagy graham. Na ilyen szinte nincs is 100%os próbáld a legjobb összetételűt venni és a legkisebb cukortartalmút. Ajánlom a lidl-t ott a frissen sülteken is ott az összetétel. Sajnos a teljeskiőrlésűnek árult zsemle kb 20%ban teljeskiőrlésű a.többi fehérliszt. Nem érdemes megvenni. Fontos a sok rost fogyasztás és a sok folyadék. Nem ihatsz alkoholt, szénsavasat. Nem lejet enni ecetes ételeket, kefírt, penészes sajtokat. Eleve a sajtokat minimalizálni kell az elején. Tejfölt se lehet. Amit lehet: húsok, zsiradékok, natúr joghurt, magvak kivéve a mogyoró mert azt valamiért a gombák szeretik. Gombát is lejet enni. Bár a neten azt írják hogy tilos de biológisként nem tudtam értelmezni mi köze a fa alatt növő csiperkének a bélben élő gombához. Szerencsére a dietetikusom is ugyan ezen a véleményen volt. Ha van kérdésed szívesen válaszolok. Engem is érdekelne azóta hogy haladsz a diétában mik a tapasztalataid ed eredményeid. Én április végén kezdtem.
2017. jún. 8. 11:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia, utolsó! Azt mondják hogy az élesztőt is teljesen ki kell zárni, tehát akkor jóformán semmilyen kenyeret nem szabad enni? A Tescoban kerestem olyan kenyeret amiben nincs élesztő, de még a fél kilós, 600 forintos kenyérben is volt.
2019. aug. 10. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!