Ha vegán vagy, kell vitamint szedned?
Hiába ironizál az egyes, van ilyen amiről e kérdező beszél és a vegánok min.70 %-ának szüksége is lenne rá,mert egész egyszerűen a többségük nem visz be kellő energiát,a vitaminokról ne is beszéljünk.
Élő példa erre az unokanővérem aki 6 év "vegánozás" után többféle hiánybetegség alakult ki nála és vérszegény lett.
Nem ítélem én el ezt az életmódot de aki ezt választja annak bizony hatványozottan oda kellene figyelnie az étkezésére és komolyan utána kell ennek olvasni.
Sokak szerint mindenkinek kell effélét szednie a mai világban... Én elég kevés dolgot szedek, a magnéziummal van gond, s az étrendem túl jó számomra, nem tudom megváltoztatni, az egyetlen esélyem, hogy nagy mennyiségben elkezdek spenótot enni, amit nem szeretek... Egyelőre inkább a tabletta, szálkásításkor főleg nehéz.
Vegánként csak B12-t szednék pluszban, nem tudok róla, hogy mással különösebb gond lenne, ha odafigyel az ember.
(Illetve én vegánként több mindent szednék, de nekem átkozottul korlátozott vegán étrendem lenne.)
Injekció biztosan nem kell.
Nyilván oda kell figyelni s természetesen könnyű pocsékul enni vegánként. Ahogy máshogy is, de vegánként még könnyebb elrontani valamit.
A húgom vegán kb. fél éve, ő szed pár féle vitamint, mert nincs pénze speciális vegán kajákra, magvakra, ritka gyümölcsökre, maglisztekre stb. Szóval ő egy rosszul összeállított vegán étrendet eszik, neki kell a vitamin.
Egyébként a "klasszikus" magyar étrenddel is lehet vitaminhiányosnak lenni, csak ugye a legtöbben nem szednek vitamint. A vegánok azért próbálnak figyelni erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!