Székrekedés a túlzott stressz miatt? (lent)
Hát stressztől inkább hasmenés szokott lenni.
Ha hazajössz a suliból, otthon miért nem megy a tojás ?
Több dologra oda kellene figyelned. Először is legfontosabb a megfelelő étrend, minél kevesebb cukros, lisztes, feldolgozott étel, sok zöldség, gyümölcs, megfelelő mennyiségű (nem sovány) hús, tojás, természetes zsírok. Érdemes lenne kúraszerűen probiotikumot szedned, egyél minél gyakrabban húslevest. Figyeld magad, milyen ételektől puffadsz, ezekkel légy óvatos (pl. tejtermékek, kinek mi). Csak akkor egyél, ha éhes vagy, de akkor rendes adagokat.
Ha érzed az ingert, ahogy lehet, menj el vécére, ne tartogasd. Otthon a vécén tegyél kis sámlit a lábad alá, kb. guggoló póz lenne az ideális. Igyál emésztést segítő gyógyteákat minden nap (éhgyomorra a legjobb), pl. gyömbér, borsmenta, kamilla, citromfű. Tanulj meg ellazulni, végezz légző- és meditációs gyakorlatokat (stressz és szorongás ellen nagyon jó). Ne ülj széken, amikor nem muszáj, inkább feküdj, térdelj, vagy ülj felhúzott lábbal.
Nem tudom, hogy mennyire aktuális még a téma, de gondoltam leírom.
Nekem is pontosan ugyan ez volt a helyzet egészen fél évvel ezelőttig. Azóta nagyon sok mindent kipróbáltam, de leírom hogy mik váltak be a leginkább.
Elsősorban figyelj arra, hogy mennyit iszol. Napi legalább 1,5 liter víz. CSAK víz,nem cukrozott üdítő.
Egyél minden 2-3 órában, sosem annyit, hogy tele legyél.
Egyél könnyű ételeket.
Egyél almát.
Egyél aszalt gyümölcsöket.
Elalvás előtt 3-4 órával ne egyél.
VISZONT AMI A LEGFONTOSABB, ÉS LEGGYORSABB, LEGHATÁSOSABB EREDMÉNYT HOZTA: napi 100 gramm aszalt szilva.
Óriási, drasztikus változás már a legelső nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!